HSV dovodi prvog Engleza nakon Kevina Keegana

MICHAEL MANCIENNE, 23-godišnji engleski branič potekao u Chelseajevoj nogometnoj akademiji, bit će prvo pojačanje koje će u HSV dovesti novi sportski direktor Hamburžana, Danac Frank Arnesen. Tijekom dana dosadašnji bi igrač Wolverhamptona trebao doputovati u Hamburg, proći liječnički pregled i potpisati trogodišnji ili četverogodišnji ugovor.

Arnesen ga jako dobro pozna iz zajedničkih dana u Chelseaju. Mancienne može igrati na mjestu desnog beka i stopera, pa čak i na poziciji zadnjeg veznog igrača. Tehnički je jak i ima dobru kombinatoriku. Premda je bio zvijezda u svim mladim selekcijama Engleske, talent u seniorskom nogometu nije uspio razviti.

Za seniorsku englesku reprezentaciju jedini je put dosad pozvan uoči prijateljskog dvoboja 19. studenog 2008. godine protiv Njemačke u Berlinu. Nije nastupio. Još uvijek je član mlade engleske reprezentacije. Priključit će joj se odmah po potpisivanju ugovora kako bi nastavio pripreme za lipanjsko Europsko prvenstvo mladih reprezentacija u Danskoj.

U HSV-u će Mancienne, proteknu li sve formalnosti u redu, postati prvi Englez nakon legendarnog Kevina Keegana, koji je dres bundesligaškog kluba nosio od 1977. do 1980. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.