Guardiola otima Biliću najvećeg talenta

Foto: Guliver Image/Getty Images

REECE OXFORD napustit će West Ham ovog ljeta, a karijeru će vjerojatno nastaviti u Manchester Cityju.

Kontakti između kluba kojeg vodi Pep Guardiola i 17-godišnjeg defenzivca uspostavljeni su u ponedjeljak, a skauti kluba iz Manchestera pratili su ga nedavno na Europskom U19 prvenstvu.

Oxforda, koji ima još dvije godine ugovora s West Hamom, želi nekoliko klubova iz Premierlige uključujući i Cityjevog gradskog rivala Uniteda, odnosno Guardiolinog najvećeg rivala Josea Mourinha. Međutim, britanski mediji tvrde da je City favorit u ovoj utrci jer Oxford vjeruje da najviše može napredovati kod Guardiole, bivšeg trenera Barcelone i Bayerna.

Zainteresirani moraju pripremiti više od 10 milijuna funti

Ranije ovog ljeta je Red Bull Leipzig ponudio 10 milijuna funti za Bilićevog nogometaša, no West Ham je to odbio, pa će Guardiola morati ponuditi više od toga kako bi ga doveo.

Već nekoliko mjeseci je izvjesno da će Bilić izgubiti nogometaša koji je sa 16 godina debitirao za momčad i postao najmlađi igrač u povijesti kluba. Oxford ne želi potpisati novi ugovor nezadovoljan minutažom, pa ga West Ham mora prodati dok još može na njemu zaraditi desetak milijuna funti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.