Given i O`Shea opet na treningu: "Tko igra protiv Mađarske, igrat će i protiv Hrvatske"

GIOVANNI TRAPATTONI tijekom dva tjedna priprema najviše je pozornosti davao obrani koju do prve utakmice na Europskom prvenstvu s Hrvatskom želi usavršiti. Sačuvati praznu mrežu i zatvoriti pristupe vlastitom golu bit će najvažniji zadatak Irske protiv Španjolske i Italije, a najvažniji čovjek obrane John O`Shea talijanskom stručnjaku zadaje probleme.

O`Shea bi mogao propustiti prvi susret u Ukrajini i Poljskoj protiv Hrvatske zbog ozljede stopala koju je zadobio u utakmici svog Sunderlanda s Manchester Unitedom u posljednjem kolu sezone. Prema pisanju irskih medija, još uvijek osjeća bolove u problematičnom stopalu.

Trapattoni namjerava u ponedjeljak izvesti najjači sastav u prijateljskom ogledu protiv Mađarske, ali Shay Given i John O'Shea danas su se tek vratili treninzima i pitanje je hoće li uopće moći igrati.

"Za njega će ta utakmica biti pravi ispit ukoliko bude mogao igrati", rekao je irski izbornik o prvom braniču.

Prvi vratar Given ozlijedio je koljeno na treningu prije tjedan dana, a vratio se nakon posjeta specijalistu u Londonu.

Given: Protiv Mađarske će izbornik isprobati momčad za Hrvatsku

36-godišnjem vrataru laknulo je nakon povratka u irski tabor, liječnici su mu dali zeleno svijetlo za nastup na Euru.

"Normalno je biti zabrinut nakon što sam se ozljedio već drugi dan na treningu s reprezentacijom. Ipak, sada sam sretan, i zadovoljan kako mi se koljeno oporavlja nakon novog treninga. Stavio sam ga pod pritisak i dobro je", potvrdio je Given za RTE.



"Bilo je lijepo vratiti se na trening. Iza mene je dugih deset dana. Teško je biti zatvoren danima uz same treninge, a još je teže kad ostaneš i bez tih par sati aktivnosti. Oduševljen sam povratkom", kaže Given, a vjeruje da će povratak O`Sheaja podići cijelu ekipu.

"Izgledao je dobro na treninzima, zajedno smo trenirali u teretani i vratili se u momčad isti dan", dodao je vratar. Ne zna hoće li se naći na vratima u utakmici s Mađarskom.

"Volio bih igrati, dobiti 90 minuta prije utakmice s Hrvatskom... Siguran sam da će ekipa koju izbornik izvede protiv Mađara biti ona koja će igrati s Hrvatskom. No, možda ima i druge zamisli, ne znam...", kaže Given.

Iskusni je vratar pokušao opisati osjećaj prije odlaska na Euro: "Tijekom cijele sezone Euro je svima u mislima, svaki trening, svaku utakmicu, uvijek je negdje u podsvijesti. Sada je sve bliže i nestrpljenje raste, jedva čekamo sljedeći tjedan. Vjerujemo da smo dobra ekipa, voljeli bismo otići do kraja".

Trapp: Ja najbolje znam koji mi igrači trebaju, nismo idioti

Trapattoni se kratko osvrnuo na Kevina Foleyja, otpisanog Irca koji je žestoko udario po izborniku nakon što je saznao da neće biti jedan od putnika na Euro.


"Možda je on razočaran, ali i ja sam. Svega 50 kilometara odavde je trening-kamp Italije, a iz te moćne reprezentacije je moralo otpasti devet imena. Mi smo profesionalci, nismo idioti. Moj stučni stožer i ja najbolje znamo koji nam igrači trebaju, a koji ne", odgovorio je najstariji izbornik ovogodišnjeg Eura.

Kelly: Igrat ću gdje god treba

Nekim irskim igračima Trapattonijeva odluka je teško pala.

"Kevin Foley je dugo bio s nama i sigurno mu je teško što će propustiti Euro. Bilo bi nehumano ne osjećati žalost zbog njega", rekao je branič Stephen Kelly.

Kelly se želi nametnuti izborniku, a njegova polivalentnost veliki je adut pored brojnih problema s ozljedama i upitnim O`Sheajem.

"Ugodno mi je na bilo kojoj od četiri obrambene pozicije, na svima sam igrao. Izbornik to zna i mislim da mu se to sviđa kod mene. Najbolji sam na desnom beku, ali ako me izbornik traži, igrat ću bilo gdje i dati 100 posto", poručio je Kelly.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.