Frank Williams: Ne pretjerujte, Maldonado nije s nama samo zbog sponzorskog novca



VLASNIK Formula 1 momčadi Williamsa potvrdio je da su pobjednika Velike nagrade Španjolske Pastora Maldonada angažirali velikim dijelom i zbog bogatog sponzorskog ugovora s Venezuelanskom naftnom tvrtkom koja sponzorira momčad. Naime, senzacionalni pobjednik posljednje utrke Svjetskog prvenstva Formule 1, Velike nagrade Španjolske, Venezuelanac Pastor Maldonado vjerojatno nikada ne bi dobio priliku u Williamsu da jedan od glavnih sponzora momčadi nije naftna kompanija iz njegove zemlje koja je samo u ovoj godini investirala gotovo 30 milijuna funti. Potvrdio je takve informacije i šef Frank Williams.

"Da, točno je to što kažete i ne želim demantirati tu informaciju, ali isto tako želim reći da smo znali i da je Maldonado odličan vozač jer ga u suprotnom ne bi angažirali ni za kakav novac. On je bio odličan u GP 2 seriji i potpuno je zaslužio podršku i priliku u Formuli 1. No, i inače ako nemate potporu kakvu je on imao od našeg sponzora teško je dobiti pravu priliku u ovom poslu", izjavio je vlasnik momčadi kojoj je Venezuelanac donio prvu Grand Prix pobjedu nakon osam godina.

"Dobili smo pravog vozača, a osobno sam oduševljen njegovim ponašanjem tijekom utrke jer nije napravio niti jednu pogrešku. Kada je vozač prvi puta u karijeri u poziciji da vodi u utrci on uglavnom radi barem manje greške, ali prema onome što sam vidio i čuo Maldonado je bio vrlo smiren i u komunikaciji na radio-vezi. Pokazao je veliku vještinu jer nije razmišljao o pritisku prvog podija, o slavi i novcu koje će osvojiti pobjedom. Cijelo sam vrijeme u sebi pomišljao "nemoj se sudariti, nemoj raditi greške, koči na vrijeme i dobro pripazi na događaje oko sebe". Pastor je sve učinio savršeno", nahvalio je Maldonada Frank Williams.

"Mogli bi biti važan faktor ove sezone. Ne možemo reći da imamo bolid koji će stalno pobjeđivati, ali imamo vrlo dobar bolid i bilo bi loše kada to ne bismo iskoristili", dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.