Francuzi slave, a Onesta upozorava: Tko nije nervozan pred utakmicu s Hrvatskom glup je

Foto: AFP

RUKOMETAŠI Francuske sinoć su u osmini finala svladali Island s 30:28. Nije to bila briljantna partija aktualnih svjetskih prvaka, ali ipak dovoljna za prolazak među osam najboljih reprezentacije svijeta. Poznato je da se momčad Claudea Oneste diže kako se bliži kraj natjecanja.

> Francuska čeka Hrvatsku u četvrtfinalu! "Hrvati neće imati milosti"

Najbolji strijelac kod Francuza bio je Samuel Honrubia sa sedam golova, Michael Guigou dodao je šest, dok je William Accambray zabio pet komada. Islanđane je predvodio Thorir Olafsson sa sedam pogodaka te Aron Palmarsson koji je zabio šest golova. Što se tiče vratara, Omeyer je kao i Gustavsson upisao devet obrana.

Nakon susreta Francuzi nisu slavili, pobjeda je naravno bila očekivana, međutim obrana još ne ulijeva nikakvu sigurnost i to je ono što poziva na oprez stručni stožer.

"Tko nije nervozan pred utakmicu s Hrvatskom glup je? Tu nervozu moramo iskoristiti na pravi način i pretvoriti je u svoje gorivo. Kao trener moram se pobrinuti da nas mobilizira, a ne prestraši. Postoje stvari koje moramo popraviti, no naša obrana je bolja i sve jača", rekao je Onesta nakon susreta.

"Imamo rješenje za Vorija"

Posebice su Francuze ubijali kružni igrači Islanda za koje Dinart i društvo nisu imali rješenja."To je činjenica, ali isto tako treba uzeti u obzir da Igor Vori nema isti stil igre kao i ovaj pivot Islanda. Imam rješenje za njega, naravno neću ga otkriti", dodao je Oneste.

Ipak, Dinart je samouvjeren: "Hrvati su odlični na ovom turniru, ali to nas ne zanima. Za nas prvenstvo počinje s tom utakmicom i siguran sam da će to biti žestoki okršaj, ali i da nam to neće biti posljednja utakmica na ovom SP-u".

Za razliku od Dinarta, Giggou ipak poziva na oprez: "Hrvatska je puno opasnija od Njemačke i Islanda, bit će nam puno teže s njima. Pokazali su jako puno na ovom prvenstvu i budemo li igrali kao protiv Islanda, nećemo proći u polufinale. Nažalost, srećemo se dosta rano u natjecanju. I jedni i drugi zaslužujemo proći do samoga kraja".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.