FIA upozorila vozače oko vožnje izvan granica staze


Foto: Hina

SVJETSKA automobilistička federacija FIA upozorila je vozače da će imati nultu toleranciju prema kršenju granica staze na Velikoj Nagradi Velike Britanije.


Zbog prirode rubnika na stazi Silverstone, koji su prilično niski i ravni, vozači su bez problema vozili široko preko njih i na taj način brže prolazili kroz zavoje.

Time su vozili izvan bijelih linija koje označavaju stazu, a FIA je vozače uoči kvalifikacija upozorila da će svaki takav prolazak rezultirati poništenim vremenom.
 
Stroga ograničenja odnose se na zavoje Copse, Stowe i Club gdje vozači mogu izaći široko preko rubnika i steći kompetitivnu prednost zbog prirode podloge na izlazu iz zavoja.

"Nakon rasprava s vozačima, želio bih potvrditi da ćemo imati ‘nultu toleranciju’ prema kršenju ograničenja staze u zavojima broj 9, 16 i 18 za vrijeme kvalifikacija", stoji u priopćenju iz FIA-e.

"Osim ako je vozač sa staze izašao zbog razloga izvan vlastite kontrole, svaki krug postignut izlaskom sa staze bit će poništen u skladu s člankom 12.3.1. Sportskog pravilnika".

"Tijekom utrke, u skladu s člankom 27.4 Sportskog pravilnika, svaki vozač za kojeg se procijeni da je stekao jasnu i trajnu prednost izlazeći sa staze bit će prijavljen sucima".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.