Dvojica naših u četvrtfinalu: Karlović na Južnog, Dodig na Baghdatisa

OSMI nositelj Zagreb Indoorsa Ivo Karlović s lakoćom je u dvoboju drugog kola svladao izraelskog tenisača Selu. Vrlo lako je 46. igrač na svijetu pobijedio Izraelca Dudija Selu (73. igrač s ATP ljestvice) sa 6:3, 6:2 za jedan sat i sedam minuta igre. Bio je to njihov drugi meč u karijeri i druga pobjeda Karlovića (prvu je ostvario na Australian Openu 2008. godine).



Karlović je tijekom ovog meča čak četiri puta oduzimao servis suparniku (po dva puta u svakom setu). Bio je to meč u kojem je Karlović kontrolirao apsolutno sve, jer je konstantno bio opasan na suparnički početni udarac, a svoj je držao strašno čvrsto. Uostalom, ubacio je 70 posto prvog servisa, a nakon prvog servisa je osvojio 29 od ukupno 32 poena. Zabio je i dvanaest asova.

Prve i jedine probleme na vlastiti servis Karlović je osjetio kod 2:2 u drugom setu. Tada je spasio jedinu break-loptu Sele u meču, a tada je i prvi put izgubio poen nakon ubačenog prvog servisa. No, to je bio samo trenutak u meču u kojem je Hrvat potpuno gospodario. U četvrtfinalu Karlović igra protiv Mihaila Južnija s kojim je igrao dva puta u karijeri i dva puta gubio. Igrali su i ove godine, neizvjestan meč u Dohi, kojeg je Rus dobio sa 6:2, 6:7(3), 6:3.

U Zagrebu kao da ne zna drugačije: Nakon dvoipolsatne rovovske bitke Dodig u četvrtfinalu

Ivan Dodig svladao je u drugom kolu Zagreb Indoorsa 77. igrača svijeta Španjolca Garcia - Lopeza s 2:1 u setovima, tako se plasiravši u četvrtfinale. Bilo je 4:6, 6:4 i 6:4.

Već na samom otvaranju meča Dodig je na napravio veliki posao. Imao je 0:30 pa 30:40, odmah iskoristivši break loptu za 1:0. Dodig je osvojio svoj servis i poveo 2:0, međutim kod rezultata 2:1 koncentracija hrvatskog tenisača ipak je popustila i Španjolac je vratio break. Nešto kasnije Garcia Lopez poveo je s 5:4 i onda na servis Dodiga došao do 15:30. Dugo se lomio gem, Dodig je imao dvaput prednost, ali nije je iskoristio. Garcia je s dva poena došao do prednosti; Dodig je dobro servirao, Španjolac mu vratio svijeću u polje, a Ivan je umjesto lakog poena svom snagom zabio lopticu u mrežu. Na nevjerojatan način izgubio je set.

U drugom setu Dodig je ponovno na otvaranju oduzeo servis Španjolcu. Dobrim servis gemom potom je potvrdio break, a pri rezultatu 3:1 pokušao napasti još jedan break, međutim Lopez je dobro reagirao i s dva servisa otklonio opasnost. U nastavku seta Dodig je bez većih problema držao svoj servis, a pravi napad Španjolca stigao je kod 5:4 za Dodiga, u trenucima kada je hrvatski tenisač servirao za set. 30:0 vodio je Dodig. Španjolac je s dvije dobre izmjene došao do 30:30, međutim ovaj put Dodig nije pogriješio i na oduševljenje publike izjednačio je u setovima.

Sjajno je hrvatski tenisač otvorio i treći odlučujući set, a već nakon 1:1 oduzeo je servis Garcia - Lopezu. Dodig je uz veliku podršku publike uspio dvaput potvrditi break i stići do 4:2. Sjajno je potom Dodig odigrao na servis Lopeza i još jednom u trećem setu uzeo servis Španjolcu. Dobio je mogućnost servirati za meč, međutim prvu priliku je propustio. Garcia Lopez je vratio break, a potom osvojio i svoj servis za 5:4. Opet je Dodig servirao za meč, Španjolac imao 15:40, ali ništa nije moglo zaustaviti Dodiga od prolaska u četvrtfinale, gdje će ga čekati Marcos Baghdatis.

Južnij pomeo Veićevog krvnika i najavio kandidaturu za titulu

Treći nositelj Zagreb Indoorsa Mikhail Južnij poigrao se sa svojim protivnikom Slovencem Gregom Žemljom. Bilo je 6:1 i 6:3. a Rus se tako plasirao u četvrtfinale gdje čeka boljeg iz dvoboja Karlović - Sela.

Od prvog poena bilo je jasno kako će ovo biti jednostrani dvoboj, a razlika u kvaliteti bila je više nego očita. Rus je razbijao Žemlju s osnovne crte, a ovaj nije imao praktički nikakve šanse. U prvom setu Južnij je uzeo čak tri breaka i na koncu slavio s 6:1.

U drugom setu Slovenac je malo došao sebi, a Južnij spustio nogu s gasa. Uspio je Slovenac osvojiti tri servis gema, međutim opet je Južnij vrlo brzo došao do break lopte. Pri rezultatu 5:3 u drugom setu Južnij je na servis Slovenca dobio priliku brzo riješiti susret što je i napravio, a da ovaj nije osvojio ni poen.

Južnij je trenutno 39. igrač svijeta, a najbolji je bio 2008. godine kada je bio na visokom osmom mjestu ATP ljestvice. U karijeru je do sada osvojio gotovo devet milijuna dolara i svakako je jedan od glavnih favorita za osvajanje Zagreb Indoorsa.

"Svejedno mi je Karlović ili Sela"

"Zadovoljan sam kako sam igrao protiv Žemlje. Bilo je to vrlo dobro, uostalom kao i u prvom kolu. Dobro se osjećam i drago mi je što sam tu. Naravno da se želim vratiti u TOP 10 i nadam se da ću uspjeti u tome. Nema ništa čudno u tome, jedne godine igraš bolje, druge lošije, u životu tako ide, a najbolji su oni koji su konzistentni", rekao je Južni nakon susreta.

"Karlović ili Sela u četvrtfinalu? Svejedno mi je protiv koga ću igrati. Iskreno, ne volim takva pitanja, jer obično kada se odlučim za jednog potencijalnog protivnika, taj izgubi. Odlučio sam prestati s tim", našalio se ruski tenisač.

Baghdatis o potezu koji je obišao svijet: Svakome se može dogoditi da razbije četiri reketa za redom

Cipranin Marcos Baghdatis svladao je u drugom kolu Zagreb Indoorsa Poljaka Lukasza Kubota s 2:0 u setovima. Bilo je 6:4 i 6:2.

Baghdatis, nekada osmi igrač svijeta i finalist Australian Opena danas zauzima 45. mjesto na ATP ljestvici. Ova sezona nije mu najbolje počela, a nakon četvrtfinala Brisbanea, i polufinala Sydneya, ispao je u drugom kolu Australian Opena. S druge strane Lukas Kubot trenutno je 61. igrač svijeta, a najbolji mu je plasman 41. mjesto. U prvo kolu Indoorsa svladao je Talijana Violu s 6:1 i 6:1, dok je Baghdatis u tri seta svladao Čeha Rusola.

Prvi set servisom je osvojio Baghdatis i to vrlo uspješno. Uzvratio je Kubot istom mjerom, međutim već pri njegovom sljedećem servis gemu Baghdatis je došao u prednost koju nije ispuštao sve do kraja. Uvjerljiv je bio Cipranin, pogotovo na svom servisu, a Poljak nije imao nijednu break loptu. Već početkom drugog seta Baghdatis je nastavio tamo gdje je stao u prvom. Odmah je oduzeo servis Poljaku i samouvjereno nastavio servirati čuvajući prednost.

Kod rezultata 4:2 u drugom setu napao je Baghdatis servis Kubota, pokušao odmah riješiti sve, međutim s dva dobra servisa spasio se poljski tenisač. No nije imao sreće. Pri rezultatu 30:30 Baghdatis je uz pomoć mreže osvojio poen, došao do break lopte koju je odmah iskoristio. Preostalo je još samo servirati za meč, što je napravio bez ijednog izgubljenog poena. U četvrtfinalu će Baghdatis igrati protiv pobjednika dvoboja Dodig - Garcia Lopez.

"Svakome se može dogoditi da razbije četiri reketa"

"Bio je ovo ponešto drugačiji meč od susreta prvog kola protiv Čeha Rusola. Mislim da sam dobro igrao i da sam sve bolji. Teško mi je uspoređivati nivo mog tenisa u odnosu na prošlu sezonu, međutim smatram da napredujem, a želim u svakom slučaju popraviti renking", rekao je Baghdatis nakon susreta i pobjede protiv Poljaka Kubota.

Prokomentirao je kratko svoj odnos s hrvatskom tenisačicom Karolinom Šprem te razbijanju čak četiri reketa na Australian Openu. "Nije nam se lako sporazumjeti izuzev engleskog jezika. Ja znam tek nekoliko riječi hrvatskog, a grčki je jako teško naučiti. Što se tiče Australian Opena, pa nije to neka tragedija. Svakome se može dogoditi da razbije četiri reketa", za kraj će Cipranin

Četvrti dan Indoorsa: Ljubičić, Haase i Baghdatis družili se s djecom

Kao uvod u četvrti dan PBZ Zagreb Indoorsa, danas je na centralnom terenu Doma sportova održan Kids day na kojem su se djeca iz vrtića, škola i klubova družila s poznatim tenisačima.

Ovu manifestaciju posjetili su Ivan Ljubičić, Antonio Veić, Hasse Robin, Marcos Baghdatis, Moser i Škugor, a nakon što su igrali tenis s djecom, slikali su se i potpisivali autograme.

Što se tiče današnjeg teniskog programa, oko 13 sati počeo je dvoboj Marcosa Baghdatisa i Poljaka Kubota. Slijede mečevi Južnij - Žemlja te Dodig - Garcia - Lopez.

U posljednjem meču dana, s kojim bi se trebalo zatvoriti drugo kolo igrat će Ivo Karlović i Izraelac Dudi Sela. Ukoliko je suditi prema jučerašnjoj kvaliteti tenisa i posjeti na tribinama, očekuje nas još jedan zanimljiv teniski dan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.