Durant najbolji, Oklahoma nemoćna: San Antonio na korak do finala NBA lige

Foto: Hina

SAN ANTONIO SPURSI su sinoć u petoj utakmici finala Zapadne konferencije svladali sa 117:89 Oklahoma City Thunder i povećali na 3-2 u seriji na četiri pobjede.

Veteran Tim Duncan bio najbolji strijelac sa 22 postignuta pogotka i 12 skokova, a Manu Ginobili koji je u igru ušao s klupe dodao je 19, dok je učinak Borisa Diawa bio 12 koševa pet skokova i tri asistencije. Tony Parker je "ubacio" 12 koševa, a Kawhi Leonard i Danny Green svaki po 14.

Spursi, koji se nadaju ponovljenom finalu od prošle godine s Miami Heatom, bili su bolji od suparnika sinoć u šutu iz igre sa 51 posto naprama 43.

Najkorisniji igrač NBA Kevin Durant predvodio je Thunder sa 25 koševa, dok je Russell Westbrook zabio 21, ali su većinu zabili u prvom poluvremenu dok su u drugom zajedno zabili svega 15 koševa, a iz igre su izašli na početku zadnje četvrtine kada su Spursi imali prednost od 25 koševa.

Na poluvremenu je Oklahoma gubila sa deset koševa, ali su onda Spursi udvostručili prednost ograničivši Thunder na samo 19 pogodaka u trećoj četvrtini. Nakon toga Oklahoma višpe nije mogla ništa napraviti da promijeni situaciju.

Finale Zapadne konferencije sada seli u Oklahoma City gdje će se u subotu igratio šesta utakmica koja može odlučiti barem jednog finalistu NBA.

Rezultat pete utakmice finala Zapadne konferencije sjevernoameričke košarkaške lige NBA:

San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder 117-89 (San Antonio Spursi vode sa 3-2 u seriji na četiri pobjede)
 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.