Dunne: Modrić je briljantan, na njegov pogon Hrvatska funkcionira

NE RAČUNAJUĆI vratara Shayja Givena, Richard Dunne je ključni igrač irske defenzive. Odlični stoper Aston Ville jedno je od najzvučnijih imena među odabranicima Giovannija Trapattonija i vođa irske obrane koja je u posljednjih 14 utakmica primila samo tri (!) gola.

> Irski mediji: Poraz je zabranjen!

> Hrvati i Irci ujedinjeni u Poznanju: "Stand up if you hate England"

> A sada zaboravimo priče: Irska će pokazati gdje je Bilićeva Hrvatska

> M*A*S*H - Irsko ljetovanje u Poznanju

Kao i većina njegovih suigrača iz reprezentacije, uoči današnjeg okršaja s Hrvatskom Dunne najviše strahuje od Luke Modrića.

"Ako se Modrić i Jelavić razmašu, bit ćemo u nevolji"

"Modrić je briljantan igrač. Hrvatska je općenito tehnički vrlo potkovana ekipa, ali Modrić je taj na čiji pogon funkcioniraju. Kada smo igrali protiv Hrvatske prošlog ljeta u Dublinu Modrić je pokretao igru Hrvatske i kreirao ozbiljne situacije. Znam ga, jer sam igrao protiv njega u Premiershipu i pratim ga dugo u Tottenhamu. On je jedan od najboljih igrača Europskog prvenstva. Morat ćemo dobro paziti na njega", izjavio je Dunne za Telegraph.

S Modrićem će veliku bitku voditi vezna linija Iraca, dok će Dunne biti zadužen za drugog najpoznatijeg Hrvata u Premiershipu:

"Modrić je jedan od igrača koji su nam velika opasnost, ali tu je i Nikica Jelavić koji igra sjajno otkad je stigao u Premiership. Znamo da su oni stigli na Euro u vrhunskoj formi, ali u tome i jest poanta igranja na Europskom prvenstvu. Igrate protiv najboljih momčadi i najboljih igrača. Ako želite napredovati u turniru, morate im se dobro suprotstaviti. Pustite Modrića i Jelavića da se razmašu i odmah ste u nevolji. Zato moramo biti na visini zadatka od prve minute prve utakmice", zaključio je Dunne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.