Donijeta presuda: Nakon promjene spola Fallox Fox smije se boriti protiv cura!

Foto: Fightsite

NISU česti slučajevi da borac, odnosno borkinja, za koju nitko nikad prije nije čuo u samo par dana postane jedna od glavnih tema u MMA svijetu, ali Fallon Fox je uspjelo upravo to. Svojom promjenom spola iz muškog u ženski i zatim nastavka karijere u MMA svijetu izazvala je brojne reakcije, a nemali je broj onih koji smatraju da bi joj trebalo zabraniti boriti se u ženskim kategorijama.

Ranije ovog tjedna objavljena je vijest da je jedan organizator u Miamiju napokon pronašao protivnicu koja je spremna ući u kavez protiv Fallon, no u tom trenutku nije još bilo sigurno hoće li i Atletska komisija na Floridi odobriti tu borbu.

U konačnici nije pronađeno dovoljno dokaza koji bi spriječili meč Fallon Fox, nadležni državni organ zatvorio je taj slučaj, što bi u prijevodu značilo da će joj se najnormalnije izdati licenca da se bori kao žena.

Fox će se tako naći u kavezu 24. svibnja na Floridi, a protivnica će joj biti Allana Jones. "Meč je meč, nokautirat ću je", kratko je rekla o svom idućem nastupu Allana.

Jedan od najpoznatijih boraca koji su protiv toga da se Fallon natječe u ženskoj kategoriji definitivno je Cain Velasquez, a kakav je vaš stav o ovom pitanju?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.