Del Bosque o Ancelottiju: Carlo je obogatio nogometnu igru

Foto: Guliver Image/Getty Images

NE prestaju pristizati reakcije nakon nogometnog blitzkriega kojeg je u utorak navečer usred Munchena izveo Real i pomeo aktualnog prvaka Europe s ukupnih 5:0.

Jedan od najpozvanijih da kaže nešto na tu temu je izbornik španjolske nogometne reprezentacije Vicente del Bosque. Del Bosque je sa Španjolskom pokorio i Europu i svijet, a baš je on vodio kraljevski klub kad je Real uzeo svoje dvije posljednje titule prvaka Europe 2000. i 2002. Kad jedan takav stručnjak, sa takvom biografijom da svom kolegi kompliment, onda isti ima posebnu težinu, a del Bosque je nakon minhenske čarobne večeri impresioniran trenerom Reala Carlom Ancelottijem:
 
''Ancelotti je dobar za nogomet i obogatio ga je. Osim dobrih odnosa i manira koje je pokazao tako je uspio voditi kompliciranu momčad kakvu Madrid ima. Gradio je svoju momčad malo po malo. Ne od prvog dana, ali s vremenom je momčad postala homogena i stvorena je dobra osovina", rekao je Del Bosque za Marcu.
 
Također, osvrnuo se i na poziciju Bayernova trenera Pepa Guardiole u svijetlu prekjučerašnjeg debakla:
 
"Bio je to Guardiolin najgori dan. Divim mu se zbog rada u Barceloni i izazova s kojima je suočen u Bayernu. To je težak klub, ali Guardiola je jak karakter i za njega je pravi izazov voditi momčad poput njihove, u drugačijoj ligi. On je sjajan primjer španjolskog trenera."
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.