Del Bosque: Nitko nije znao koju taktiku spremam Talijanima

VICENTE DEL BOSQUE, izbornik španjolske nogometne reprezentacije, nakon remija protiv Italije nije bio nezadovoljan s igrom svoje momčadi, ali se ipak pravdao španjolskoj javnosti.

"Naša obveza je igrati još bolje i tako promijeniti mišljenje ljudima. Bit će teško jer mnogi misle da smo osvojili Europsko prvenstvo i prije nego što je počelo", rekao je Del Bosque za radio postaju Onda Madrid."

Španjolska je protiv Italije nastupila u čudnoj formaciji, koja je iznenadila i Josea Mourinha, sa šest veznih igrača bez ijednog napadača.

"Naš je problem što nam samo jedanaest nogometaša može igrati. Ako igramo bez napadača ljudi će reći da je to pogrešno, a ako igramo s krilnim nogometašima onda će reći da je to pogrešno. Ali to je normalno, to je dio rasprave i ne smeta mi", izjavio je španjolski izbornik, a zatim otkrio kako njegovi igrači nisu znali koju taktiku sprema protiv Azzura.

"Nitko nije znao što spremam za Talijane. Čak ni Cesc Fabregas, koji je igrao "lažnu" devetku", nije znao da će mu to biti zadatak jer da sam mu to ranije rekao on bi to otkrio nekome iz obitelji, taj netko bi rekao nekome drugom i svi bi znali. Ne mislim da drugi trebaju znati kako ćemo igrati."

Del Bosque je pohvalio talijansku momčad, ali rekao i da ne bi bilo nezasluženo da je Španjolska slavila.

"Italija je velika momčad, imaju vrlo kreativne nogometaše i opasan su suparnik. Mislim da mi nismo odigrali loše. Fernando Torres je u posljednjih 20 minuta propustio nekoliko prilika da nam donese pobjedu", rekao je Del Bosque, a zatim se osvrnuo na reprezentaciju Irske, sljedećeg španjolskog suparnika.

"Igraju vrlo organizirano i agresivno od braniča do napadača. Uostalom na Europskom prvenstvu nema laganih utakmica."

Za kraj intervjua osvrnuo se na stanje travnjaka na stadionu u Gdanjsku, na koji su se žalili španjolski nogometaši nakon utakmice.

"Stanje travnjaka nije presudilo protiv Talijana, ali mislim da bi se o tome trebalo više voditi računa. Navijači žele vidjeti kvalitetnu igru, a to se događa samo onda kada se lopta brzo kreće po travi. U svakom slučaju to ne smije biti naš izgovor."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.