Cro Cop u Koreji protiv Amerikanca Anthonyja Hamiltona

Foto: Fightsite

MIRKO FILIPOVIĆ je u petak na svom službenom Facebook profilu  otkrio mjesto i datum svoje druge borbe po povratku u UFC, no nije otkrio ime protivnika. Cro Copa do idućeg ulaska u kavez dijeli nešto više od tri mjeseca (28. studeni) te će prvi put u karijeri nastupiti u korejskom Seoulu. Fight Site ekskluzivno saznaje da će rukavice ukrstiti s Amerikancem Anthonyjem Hamiltonom. Radi se o imenu koje gotovo nitko nije spomenuo špekulirajući s kim bi Filipović sljedeće mogao ukrstiti šake.

Podsjećamo, Filipović se u UFC vratio radi revanš dvoboja protiv nekih boraca od kojih je u prošlosti gubio. "Debi" je bio i više nego impresivan te je u poljskom Krakowu u travnju uništio Brazilca Gabrijela Gonzagu. Nažalost, "osvetnički" planovi su se, kako saznajemo, izjalovili zbog objektivnih razloga. Roy Nelson ima već zakazan meč protiv Josha Barnetta u Japanu, Minotauro Nogueira je u međuvremenu izgubio treći meč zaredom te mu je budućnost u UFC-u upitna, a Alexey Oleinik se navodno najprije neko vrijeme premišljao da bi na koncu ozlijedio koljeno te će određeno vrijeme biti izvan stroja. Da ne bi predugo čekao na sljedeći meč, naviknut na relativno gust raspored nastupa u proteklih nekoliko godina, Mirko je pristao i na dvoboj protiv nekog trećeg imena. Osim toga, Hamilton je zadnji put, baš kao i Cro Cop, nastupio na priredbi u Krakowu. Tamo je slavio u dvoboju protiv Daniela Omielanczuka te je već više od četiri mjeseca bez meča.

35-godišnji Amerikanac ukupno u karijeri ima 14 pobjeda i 4 poraza. U UFC-u je od 2014. kada je debitirao protiv Rusa Alexeyja Oleinika te je poražen prisiljavanjem na predaju. U međuvremenu je prekidom slavio protiv Ruana Pottsa, odlukom protiv već spomenutog Omielanczuka, a u prosincu prošle godine ga je nokautirao Todd Duffee. U svakom slučaju se radi o protivniku kojeg se ne smije potcijeniti. Hamilton je visok 195 centimetara što je gotovo deset centimetara više od Cro Copa te je obično težak oko 115 kilograma. Od 14 profesionalnih pobjeda do njih polovicu (7) je stigao nokautom.

Iako je želio nekog od protivnika zbog kojih se vratio u UFC, Fight Site saznaje da je Cro Cop zadovoljan zbog same činjenice da će uskoro ponovno u borilište i da napokon može početi s pravim pripremama za određenog protivnika. Ipak. ne odustaje od svog prvotnog cilja te vjeruje da će u trećoj borbi iz novog ugovora ponovno ukrstiti rukavice s nekim od "starih dužnika".

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.