Crna Gora živi san: Bećiraj srušio Dansku za prvo mjesto

Foto: Getty Images / Guliver Image

CRNA GORA je slavila kod Danske s 1:0 u derbiju skupine E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Momčad Ljubiše Tumbaković povela je u 32. minuti golom bivšeg napadača Dinama Fatosa Bećiraja, koji je zabio u Kopenhagenu nakon sjajne asistencije Stevana Jovetića.

Igrač Intera majstorski je prebacio dansku obranu, a Bećiraj lobom potpisao svoj sedmi gol za Crnu Goru te drugi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. 

 

Jovetić: Imamo svoj san

U nastavku je Danska lovila izjednačenje, ali je vratar Mladen Božović sjajno čuvao gol svoje reprezentacije i uspio obraniti sve opasne udarce domaćina, dok je Cornelius pogodio prečku u 82. minuti utakmice.

"Danska je imala prilike u prvom poluvremenu, ali uspjeli smo zabiti. Očekivao sam da ćemo biti bolji u drugom dijelu, ali smo osjetili umor. Znali smo kako će Danska igrati i dobro smo se suprotstavili. Imamo svoj san da se plasiramo na veliko natjecanje i uradit ćemo sve kako bismo to ostvarili", rekao je Jovetić.

Tumbaković: Cilj opravdava sredstvo

Presretan je i izbornik Tumbaković nakon velike pobjede. 

"Čestitke mojim momcima koji su znali što žele. Tijekom treninga radimo na zajedništvu, držimo se zajedno i to je zaslužno za naš uspjeh. Bili smo organiziraniji u obrani, igrači su pružili sve od sebe. Nije to bila lijepa utakmica, ali cilj opravdava sredstvo", naglasio je Tumbaković.

Crna Gora je do sada osvojila sedam bodova i drži prvo mjesto u skupini, dok Danska ostala na tri.

U prvom susretu skupine Rumunjska je remizirala 0:0 kod Kazahstana u trećem kolu, dok je Poljska uspjela golom Roberta Lewandowskog u 95. minuti svladati Armeniju s 2:1 i izjednačiti se s Crnom Gorom na vrhu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.