Cedevita dočekuje MZT u važnoj utakmici za Final Four

Foto: Cropix/ R. Gorsic

ŠEST kola prije kraja ABA lige zagrebačka Cedevita u neizvjesnoj je borbi za nastup na Final Fouru. Izabranici trenera Aleksandra Petrovića trenutno se nalaze na 6. mjestu prvenstvene ljestvice, a danas u Domu sportova dočekuju makedonski MZT. To je utakmica koju Zagrepčani trebaju pobijediti.

"To je iznimno opasna, iznimno zahtjevna utakmica s obzirom na to da se radi o momčadi koja, ako uđe u svoj ritam, može dobiti bilo koju momčadi regionalnoj ligi. Uostalom, imaju četiri pobjede u gostima", najavio je utakmicu trener Petrović.

Cedevita ima velikih problema s ozljedama. Sigurno neće igrati Ilievski i Baždarić dok bi Suton trebao nastupiti usprkos činjenici da nije trenirao cijeli tjedan. No, i u takvom sastavu Petrović najavljuje pobjedu s obzirom na to da je ona praktično neophodna u lovu na Final Four. Cedevita, naime, trenutno ima omjer pobjeda i poraza 12-8 baš kao i Budućnost i Radnički s kojima dijele četvrto mjesto.

"Gledamo sve momčadi koje su involvirane u ovu utrku i sve maksimalno gledaju svaku utakmicu. Tako da je Radnički u solidnom završnom sprintu, Budućnost isto tako. Postoje u ligi zahtjevna utakmice doma, a isto tako imaš utakmice u kojima si teoretski favorit, ali nisu nimalo lagane", rekao je Petrović.

Utakmica između Cedevite i MZT-a počinje u 17 sati. Od ostalih hrvatskih predstavnika na parket će danas i Zadar, odnosno Cibona. Zadrani gostuju kod prvoplasirane momčadi Igokee, dok bi Cibona mogla pomoći Cedeviti u lovu na Final Foru ako bi u gostima u Nišu pobijedila Radnički. Jučer je Split na domaćem parketu poražen od Krke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.