Capello: Osjećam se kao dijete pred kojim je cijeli svijet

FABIO CAPELLO izjavio je da više neće trenirati talijanske momčadi, ali je istaknuo da ga još privlači rad u drugim državama.

"Ne vjerujem da ću opet raditi u Italiji, ali mislim da još ima zanimljivih opcija u inozemstvu za mene. Tko zna, možda čak i na nekoj drugoj poziciji", kazao je 65-godišnji Capello talijanskim medijima.

Capello je prošlog mjeseca napustio mjesto izbornika engleske nogometne reprezentacije nakon neslaganja sa čelnicima tamošnjeg saveza oko odluke da se Johnu Terryju oduzme kapetanska vrpca.

"Zanima me nešto novo i drugačije, osjećam se kao dijete pred kojim je cijeli svijet. Ako dobijem zanimljivu ponudu, svakako ću razmisliti", dodao je Capello kojeg već vabi kineski nogometni savez. Kinezi su spremni talijanskom treneru platiti 8 milijuna dolara da preuzme njihovu nogometnu reprezentaciju.

Capello je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio Milan, Romu, Juventus, Real Madrid i englesku reprezentaciju. Milan je odveo do četiri naslova prvaka Italije i osvajanja Lige prvaka u sezoni 1993/94 kada su u finalu ponizili Barcelonu sa 4:0. Romi je 2001. godine donio titulu prvaka Italije, prvi put nakon 18 godina. S Juventusom je također osvojio dva Scudetta, ali su oba naknadno oduzeta momčadi iz Torina zbog sudjelovanja u aferi Calciopoli. Capello je i u Realu bio uspješan, Real je pod njegovim vodstvom bio dva puta prvak Španjolske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.