Burić: Moji igrači su pametni i zaslužuju respekt

Foto: hajduk.hr

DAMIR BURIĆ zadovoljan je generalkom za uzvrat protiv Slovana. Hajduk je na Poljudu svladao Osijek s 3:0, golovima Malokua, Caktaša i Bencuna te uz dvije asistencije Balića.

"Moji momci bili su jako disciplinirani u oba smjera. Teško je držati kontrolu u obrani i napadu, zato im čestitam"

Rezultat je ipak puno bolji od igre koju je sinoć prikazao Hajduk.

"Teško je probiti tri linije protivnika koji se brani. Osijek je stajao dobro i kompaktno, mi smo probijali po strani, centaršutovima i udarcima. Moramo se zadovoljiti činjenicom da nam protivnik nije stvorio pravu šansu. Ovo je uvertira za Slovan, bit ćemo spremni i odmorni za pravu prezentaciju"

Može li ova pobjeda zavarati uoči utakmice sezone?

"Bez brige, nećemo se zavaravati. Momčad je pokazala svoje pravo lice. Uz to, nedostajalo nam je šest igrača, a ipak smo odigrali dobru utakmicu. Vjerujem u moje igrače. Pametni su i zaslužuju respekt. Pobjedom smo uhvatili i priključak u prvenstvu i ne možete nam reći da smo posvećeni samo jednom natjecanju"

Besek: Nastojim igračima vratiti moral da ne odustanu

Trener Osijeka Dražen Besek morat će biti spreman na kritike nakon utakmice na Poljudu. Njegova momčad bila je potpuno bezopasna, iako ima kvalitetu za više od toga. No, i dalje se koprcaju pri dnu tablice. 

"Čestitam Hajduku na zasluženoj pobjedi. Bez obzira što smo se držali na jedan gol zaostatka, nismo imali izgleda. Primili smo lagano prvi gol, to je usmjerilo utakmicu, a nadovezale su se ozljede. Moramo razmišljati kako doći do bodova u lakšim utakmicama"

Besek nastoji udariti Osijeku vlastiti pečat, ali prije svega mora od gubitnika napraviti pobjednike "u glavi".

"Pokušavam zadržati tonus ekipe jer znam da im treba podrška. Sa sobom nose slike iz prošle dvije sezone i pokušavam im unijeti dozu sportskog morala da ne odustanu"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.