Brazilci našli Hrvata koji je bio Peleov susjed: "Hrvatska i Brazil idu do finala"

Foto: Fernando Dantas / Gazeta Esportiva

MARIO GRIFFITH ima 57 godina, živi u Njemačkoj i bavi se programiranjem. Roditelji su mu iz Hrvatske, odakle su otišli i prije nego se rodio. Korijena se, međutim, nije odrekao. Sada je u Brazilu gdje će bodriti reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu.

Mario se pokazao kao zanimljiv sugovornik dnevnom listu Gazeta Esportiva iz Sao Paula, ne toliko zbog kockastog dresa u kojem se prošlog vikenda šetao po plažama Rio de Janeira, već zbog činjenice da je kao dječak bio - Peleov susjed.

"Kada sam bio mali dječak, imao sam dvije godine, s ocem i majkom došao sam iz Argentine živjeti u Brazil, u Santos. U to vrijeme Pele je već bio jako poznat, zvijezda Santosa. Moj otac ga je upoznao. Ne sjećam se točno jesmo li živjeli u istoj zgradi, samo da smo bili vrlo blizu. Živjeli smo tu četiri godine, ali portugalski nažalost nisam naučio", priča Mario.

No, iako nije savladao jezik, tijekom dječačkih godina u ekipi Mario je postao navijač Peleove momčadi. "Ovdje navijam za Santos. U Europi za Bayern, a u Hrvatskoj za zagrebački Dinamo", kaže Mario koji prognozira da bi Hrvatska ove godine mogla do finala.

"Bilo bi dobro da s Brazilom igramo na otvaranju i u finalu. Prva utakmica može završiti izjednačeno, 1:1. U finalu ćemo mi pobijediti 2:1".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.