Bosna i Hercegovina na korak od Brazila

Foto: Guliver Image/Getty Images

REPREZENTACIJA Bosne i Hercegovine u Zenici je slavila s 4:1 protiv Lihtenštajna u utakmici 9. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

BiH je gostima zabila četiri gola, duplo manje nego u prvom dvoboju ovih reprezentacija u kvalifikacijima. Dva gola je zabio najbolji strijelac u povijesti bosanskohercegovačke reprezentacije Edin Džeko, a po jedan su dodali Zvjezdan Misimović i Vedad Ibišević. Poraz Lihtenštajna je početkom drugog poluvremena iz jedinog udarca gostiju na utakmici ublažio David Hasler.


 

"Dali smo golove na vrijeme, pa smo drugo poluvrijeme mogli odigrati pod ručnom", rekao je nakon utakmice nogometaš Hajduka Avdija Vršajević.

Grčka minimalno protiv Slovačke

Momčad Safeta Sušića je vodeća u skupini G i za plasman u Brazil joj je potrebna pobjeda protiv Litve u posljednjem kolu jer je Grčka večeras svladala Slovačku s minimalnih 1:0. Jedini pogodak na utakmici djelo je Slovaka Martina Škrtela koji je pogodio vlastitu mrežu u posljednjoj minuti prvog poluvremena nakon velike pogreške vratara Muche kojem je povratna lopta Škrtela prošla ispod noge.

Kolo prije kraja BiH i Grčka imaju isto bodova, ali Papetova momčad ima puno bolju gol-razliku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.