Bilićev "wunderkind" sa 16 godina u debiju je strpao Özila u džep

Foto: Getty Images / Guliver Images

KADA je prije utakmice s Arsenalom Slaven Bilić objavio da će 16-godišnji veznjak Reece Oxford započeti utakmicu mnogi su se pitali je li spreman za takav ispit, no engleski tinejdžer iznenadio je zrelošću. Reece je, u defenzivnoj i dobro organiziranoj igri West Hama, zaustavio kreaciju Arsenalovih igrača.

Sa 16 godina i 237 dana, drugi je najmlađi starter u povijesti Premiershipa. Rekord još uvijek drži Matthew Briggs koji je za Fulham 2007. godine debitirao sa 16 godina i 65 dana. Danas ovaj 24-godišnjak nastupa za Colchester u trećoj ligi.

"Da je Messi ispred mene, bio bih više zbunjen nego Oxford u svom debiju u Premiershipu. Ljudi su me pitali jesam li siguran da ima 16 godina, bili su u čudu nakon utakmice. Reece ima 16 godina samo na papiru. Bio je rizik staviti ga u prvu momčad, ali ima ono nešto. Jako sam ponosan na njega. Pametan je, skočan i zna igrati nogomet. Rekao sam mu uoči utakmice da je svaka njegova greška zapravo moja", rekao je Bilić.

Tko je Reece Oxford?

Reece Joel Oxford dijete je nogometne akademije West Hama. Visok je 1.90 m, igra na poziciji stopera i zadnjeg veznog, a najveći klubovi poput Manchester Uniteda i Arsenala htjeli su ga dovesti još prošle godine. Srećom za Čekićare, Oxford je potpisao dugogodišnji ugovor s West Hamom u siječnju.

Osim što je drugi najmađi debitant Premiershipa, Oxford je postao i najmlađi debitant u povijesti kluba kada je zaigrao u pretkolu Europa lige protiv Lusitansa. Vrlo je uspješan i u mlađim kategorijama engleske reprezentacije gdje je kapetan momčadi do 17 godina.

Mladi Englez je bio prezadovoljan svojim debijem u Premier ligi:

"Ovo je bio debi iz snova", rekao je. "Igrati u sredini s Winstonom Reidom i Angelom Ogbonnom koji mi čuvaju leđa je bilo sjajno. Bila je čast igrati za West Ham i biti najmlađi u momčadi. Nadam se da ću igrati i u sljedećim utakmicama".

Društvene mreže eksplodirale

Društvene mreže su eksplodirale jučer nakon utakmice Arsenala i West Hama, a posebno su se isticale reakcije na nastup mladog Oxforda. Najviše se ipak ismijavalo Mesuta Özila koji je bio potpuno "nevidljiv" na jučerašnjoj utakmici jer ga je Oxford "strpao u džep". 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.