Austrijanci slave Hirschera: "Sa startnim brojem jedan postao je broj jedan"

POBJEDA Marcela Hirschera u noćnom slalomu u Schladmingu prva je koju je 22-godišnjak iz Annaberg-Lungotza ostvario u svojoj Austriji.

> Ovaj put jači od postolja: Hirscher slavio u Schladmingu, Kostelić stotinku od postolja!

Nošen podrškom 50 tisuća navijača Hirscher je u Schladmingu uspio ogromnu prednost iz prve vožnje pred Stefanom Grossom pretvoriti u šestu pobjedu sezone i približiti se Ivici Kosteliću u ukupnom, ali i u poretku slaloma Svjetskog kupa.

"Za prvu pobjedu na austrijskom snijegu Marcel će ponijeti kući 35700 eura brutto. Schladming je uvijek bilo dobro mjesto za austrijske skijaše, o čemu svjedoči devet pobjeda u posljednjih 15 godina", ponosno ističe Kurier:

"U Kostelićevom nastupu je nedostajalo odlučnosti"

"U prvoj vožnji Hirscher je ostvario najbolje vrijeme, a u drugoj je sačuvao živce i sa startnim brojem jedan postao broj jedan."

Naravno, u svom izvještaju Kurier nije zaobišao niti Ivicu Kostelića i njegovu svađu s Marcelom Hirscherom koja je obilježila dva dana između slaloma u Kitzbuhelu i Schladmingu:

"Dugi i veliki zvižduk pratio je njegovo spuštanje stazom, a u njegovom je nastupu nedostajalo odlučnosti. Sada je valjda završena rasprava između hrvatskog i našeg skijaša."

"Potaknut tisućama oduševljenih navijača Hirscher je došao do šeste pobjede u sezoni"

Kleine Zeitung podsjeća na fantastičnu sezonu Hirschera u tehničkim disciplinama:

"Osvojio je već slalome u Alta Badiji, Zagrebu i Adelbodenu, kao i veleslalome u Beaver Creeku i Adelbodenu. Potaknut tisućama oduševljenih gledatelja, slavio je ispred Talijana Grossa i veterana Matta", stoji u tekstu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.