Apsurdna greška Uefe: Rijeka ostaje bez statusa nositelja u trećem pretkolu Europa lige!?

Foto: HINA

IAKO je po svim parametrima NK Rijeka trebala biti nositelj u trećem pretkolu Europa lige, čini se da će mjesto momčadi s Kantride doslovno ukrasti norveški Tromso. Evo i zašto.

Naime, Tromso je prošle sezone igrao u play-offu Europa lige gdje je ispao od Bešiktaša. Međutim, turski klub je 24 sata kasnije izbačen iz natjecanja zbog navodnog namještanja, a Tromso zauzeo njegovo mjesto u skupinama EL i tu nije ništa sporno.

E sada, za ispadanje u play-offu ovog natjecanja klubovi dobivaju 1.5 bodova, dok momčadi koje ispadnu u natjecanju po skupinama dobivaju 2 boda. Problem je što je UEFA Tromsu prvo dala 1.5 bodova nakon što je ispao od Bešiktaša, a onda još dodatnih dva nakon što su Norvežani ispali iz skupine.

Da rezimiramo, Tromso je umjesto 1.5 ili eventualno 2.52 boda(remi u skupini), za prošlosezonske nastupe dobio čak 4.020 boda, čime su Norvežani preskočili Rijeku u poretku nositelja za treće pretkolo.

Jedina nada za momčad Matjaža Keka jest činjenica da Tromso kreće s natjecanjem u drugom pretkolu i postoji mogućnost da ne prođu dalje. Ukoliko svi nositelji drugog pretkola prođu u treće , Rijeka će sigurno izgubiti status nositelja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.