Apel Hajduka navijačima: Pod kaznom smo UEFA-e, ponašajte se fer, prijeti nam katastrofa

Foto: Hina

UOČI večerašnje utakmice Hajduka i Stromsgodseta na Poljudu, prvi čovjek splitskog kluba Marin Brbić objavio je poruku navijačima u nadi da će izbjeći novu kaznu UEFA-e.

Idete li večeras na Poljud ili navijate u dobrom društvu? Šaljite nam svoje navijačke fotografije sa stadiona i gradskih ulica na sport@index.hr i Facebook stranicu Index Sport.

Podsjetimo, Hajduk je prošlog tjedna još jednom kažnjen zbog incidenata na europskim utakmicama, u što UEFA ubraja Torcidine bakljade i neizostavnu "južnjačku" zastavu te neke popularne povike hrvatskih navijača. Hajduk zbog kazne mora zatvoriti dio tribina, a i platiti 15 tisuća eura. Hajduk je kažnjen zbog rasističkih transparenata na utakmici u Kopru zbog čega će jugoistočni sektor tribine za ovu utakmicu biti zatvoren za gledatelje.

Za utakmicu Hajduk - Strømsgodset u četvrtak navečer na Poljudu primjenjivat će se strogi režim sigurnosti koji uključuje i dodatne mjere osiguranja na stadionu i izvan njega.

> Burićev najveći ispit: I Ohandza juriša na Norvežane pred rasprodanim Poljudom

>Split gorio za Hajduk: Tisuće navijača uz baklje na Rivi pjevali "Hoćemo pobjedu!"

> Norvežani očekuju pakleni Poljud: "Uvijek idemo na pobjedu, a bolji smo od Moldea"

Iz kluba posebno apeliraju na gledatelje da na tribine ne unose pirotehnička sredstva te transparente neprimjerenog sadržaja.

"Još jednom apeliramo na naše navijače da se ponašaju fer i korektno sukladno preporukama od strane policije i osiguranja", kazao je predsjednik Hajduka Marin Brbić.

"Pod kaznom smo UEFA-e zbog utakmice u Kopru i moramo biti svjesni toga da će svaki sljedeći incident značiti novu drastičnu kaznu. Ako se nešto slično ponovi morat ćemo platiti 50.000 eura globe te ćemo sljedeću utakmicu u Europi igrati bez publike. To bi bila prava katastrofa. Vjerujem da će utakmica u četvrtak na Poljudu biti prava fešta nogometa i da će proteći u korektnoj, pozitivnoj atmosferi. Svaki pravi navijač neće dozvoliti da Hajduk ispašta zbog neprimjerenog ponašanja pojedinaca", kazao je Brbić.

Sa sportske strane, Hajduk se nada pobjedi protiv pete momčadi norveške lige. Iako je na Poljudu puno bolja atmosfera nego na Maksimiru, Splićanima je remi Moldea kod Dinama prije dva dana bilo dovoljno upozorenje.

 

 

Vjerojatni sastavi

 

Ovako se Splićani pripremaju za večerašnju utakmicu. Dolazite?

Posted by Index Sport on 30. srpanj 2015
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.