Ancelotti: Nismo odustali od Primere, ali naš san je La Decima!

Foto: Gulliver Image/Getty Images

PRIJE samo sedam dana Real je figurirao kao najozbiljniji kandidat za osvajanje Primere. Bio je u strahovitom naletu, forma mu je bila na vrhuncu, svoje protivnike je nemilosrdno gazio te je imao čak četiri boda prednosti ispred Barcelone i tri ispred Atletica. I u samo sedam dana sve je prosuo. Najprije poraz u veličanstvenom El Classicu, a onda i šok u Sevilli začinjen Rakitićevom čarolijom. I od sigurnog marša do naslova prvaka, kako stvari stoje, kraljevski klub će morati imati jako puno sreće da na kraju završi prvi.
 
U međuvremenu, u srijedu ga čeka prva utakmica četvrtfinala Lige prvaka protiv Borussije i prvi korak u ostvarenju sna svih navijača Reala – osvajanje ''La decime'', desetog naslova prvaka Europe.
 
Trener Reala, Carlo Ancelotti priznaje da je upravo ta deseta titula glavni cilj ove sezone, no i dalje ne odustaje od borbe za španjolski tron:
 
Naš san je La Decima
 
"U prvenstvu smo skliznuli na treće mjesto nakon dva poraza u nizu. Naš san je osvajanje desetog naslova za klub u Ligi prvaka, ali španjolsko prvenstvo nam je i dalje konkretan cilj", izjavio je Ancelotti za jednu radijsku postaju, te je nastavio:
 
"Španjolska liga je vrlo zanimljiva. Osim tri momčadi na vrhu, tu su i sastavi poput Athletic Bilbaa, koji su vrlo konkurentni. Španjolski nogomet je drukčiji od talijanskog. Odražava filozofiju i kulturu ove zemlje. Momčadi uglavnom vole igrati s puno posjeda lopte. Talijanski nogomet proživljava određene trenutke. Postoje neki ciklusi. On je tehnički i dalje konkurentan, ali za poboljšanje postoji potreba za inovacijama u infrastrukturi. Španjolski nogomet je živ, ima mladih igrača koji su zanimljivi. Mi smo, recimo, doveli pet igrača u momčad ove sezone, ali svi pričaju samo o Garethu Baleu", konkretan je bio  Ancelotti.
 
Atletico je netipična španjolska momčad koje se svi trebamo plašiti
 
Također, osvrnuo se i na sjajne predstave gradskog rivala Atletica koji jednako dobro stoji, kako u Primeri, tako i u Ligi prvaka:
 
"Oni su poput klasičnih talijanskih momčadi, jedna od rijetkih španjolskih ekipa  koja ne prakticira tiki-taka igru. Zapravo su nevjerojatno iznenađenje. Neki su očekivali da će otpasti iz utrke za prvaka, ali nisu. Imaju pozitivnu klimu unutar momčadi i treba ih se plašiti na svim fontama".
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.