Zara pokreće stranicu na kojoj će kupci moći prodavati već nošenu odjeću

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DIV brze mode od 3. studenog u Velikoj Britaniji počinje testirati svoju novu platformu za preprodaju i popravak komada i tako adresirati pitanje održivosti. 

Zara se tim potezom pridružuje sve većem broju velikih brendova koji eksperimentiraju s takvim uslugama, piše Business of Fashion. 

Paula Ampuero, voditeljica održivosti u Zari, rekla je da je to dio njihove strategije održivosti brenda, ali i mogućnost kupcima da produže život svojim Zara komadima. Platforma će nuditi usluge popravka, preprodaje ili opciju doniranja neželjene odjeće. 

Usluga nije namijenjena stvaranju dobiti

"Počeli smo u Velikoj Britaniji jer je to ključno tržište. To je vrlo važno za nas, a kupci u Velikoj Britaniji su vrlo zahtjevni", izjavila je Paula Ampuero i dodala: "Ovo je početna točka, vidjet ćemo kako će se razvijati." Također je istaknula da ova usluga nije namijenjena stvaranju dobiti. 

Zara nije jedina koja je počela s takvom poslovnom praksom, ranije ovog tjedna modni div Shein isto je pokrenuo vlastitu platformu za preprodaju. Preostaje za vidjeti hoće li Zarina platforma polučiti uspjeh i eventualno doći i na naše tržište. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.