U Play Storeu će aplikacije koje nude brisanje podataka biti posebno označene

Foto/Screenshot: Shutterstock/play.google.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

APLIKACIJE za čije je korištenje potrebno kreirati korisničke račune trebat će omogućiti i brisanje računa i podataka unutar aplikacije i putem weba. Google je programerima postavio rok za usklađivanje s njihovim zahtjevom, a vremena imaju još malo: do 31. svibnja 2024.

Korisnici će moći tražiti brisanje podataka bez da nanovo instaliraju aplikaciju

Korisnici Google Play trgovine već mogu vidjeti kako u kućici s informacijama o aplikaciji piše i "Dostupno je brisanje računa" ako je aplikacija ovu mogućnost već uvela. Ideja je omogućiti korisnicima brisanje računa i podataka bez potrebe za ponovnom instalacijom aplikacije koja je prethodno deinstalirana.

Google je ovu novost najavio prošle godine. Ako aplikacija omogućuje kreiranje računa, tada je programer obavezan omogućiti brisanje računa unutar aplikacije i putem weba kako bi aplikacija ostala navedena u Play trgovini. Tek sad su ove promjene postale dostupne korisnicima.

Aplikacije koje se ne pridržavaju novog pravila mogle bi se suočiti s "dodatnim mjerama provedbe", uključujući moguće uklanjanje iz Google Play trgovine, piše Android Authority. Ako programeri aplikacija iz legitimnih razloga moraju zadržati određene informacije o korisnicima, moraju biti transparentni vezano uz prakse zadržavanja podataka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.