Tehnološki div odbija povući neispravne serije procesora s tržišta. Ljudi su bijesni

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

INTEL Core procesori 13. i 14. generacije za mnoge korisnike ne rade zbog grešaka do kojih je došlo prilikom proizvodnje, a koji ne mogu biti popravljeni softverskim zakrpama. Unatoč tomu što su i korisnici i sam proizvođač svjesni neispravnosti proizvoda, Intel ih ne namjerava povući s tržišta, što je izazvalo salve nezadovoljstva.

O čemu je riječ?

Glasnogovornik Intela Thomas Hannaford potvrdio je da je osnovni razlog zbog kojeg procesori ne rade previsok napon, no tvrtka još uvijek istražuje druge moguće razloge. Unatoč tomu što se trenutno u trgovinama diljem svijeta nalaze neispravni procesori, Intel nije zaustavio prodaju niti povukao zalihe, a za The Verge su potvrdili kako to neće ni napraviti jer nisu pogođeni svi procesori.

Ako imate Intel Core procesor 13. ili 14. generacije koji radi, Intel tvrdi da bi softverska zakrpa trebala spriječiti buduće probleme.

Ako vaš procesor ne radi, kreće borba za povrat ili zamjenu. Iz tvrtke nisu objasnili kako će funkcionirati zamjena proizvoda ako imate jamstvo, no savjetovali su kupcima da se obrate Intel korisničkoj podršci ako su im zamjena ili povrat odbijeni u trgovini.

The Verge je zanimalo i hoće li produžiti jamstvo na ove procesore, na što nisu dobili odgovor. Intel nije podijelio specifične datume proizvodnje kao ni raspon serijskih brojeva neispravnih procesora.

"Nikad više ne kupujem Intel"

Ovaj je problem odjeknuo na Redditu. Iako su ovi procesori dostupni diljem svijeta, mnogi se pitaju kako će na odluke Intela reagirati pojedine zemlje, ali i Europska unija koja je poznata po strogim pravilima u svrhu zaštite potrošača.

Intel confirms no recall for Raptor Lake CPUs, microcode wont fix affected units
byu/RenatsMC inpcmasterrace

"Bit će zanimljivo vidjeti kako će se ovo odvijati u pojedinim zemljama", "Nevjerojatno da je ovo upropastilo dvije generacije procesora", "Vrijeme je za tužbe", "Nikad više ne kupujem Intel", "Ovo neće dobro završiti", "Znači, neispravan je, neće ga popraviti i neće vratiti novac?", "Stvarno mi je žao njihovih kupaca", "EU će uništiti Intel", neki su od komentara na Redditu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.