Stigao je Fitbit Charge 6. Košta 160 eura

Foto/Screenshot: fitbit.com/blog.google/YouTube

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

GOOGLE je predstavio Fitbit Charge 6 s fokusom na točnije praćenje otkucaja srca, kao i na aplikacije prve strane kao što su YouTube Music i Google Maps i Wallet. Charge 6 dosta sliči na svog prethodnika od prije dvije godine, ali s malom izbočinom na lijevom rubu. Ovo je dodirni gumb koji zavibrira kada ga pritisnete da biste se vratili na brojčanik sata ili probudili zaslon.

Izrađen od 100% recikliranog aluminija, dostupan je u tri verzije: Obsidian / Black Aluminum (crna), Coral / Champagne Gold Aluminum (narančasta) i Porcelain / Silver Aluminum (sivkasto-bež). Fitbit također prodaje tkane, kožne, sportske, podesive rastezljive i hook & loop trake. Gorilla Glass je namijenjen za zaštitu zaslona od ogrebotina, a tu je i vodootpornost od 50 metara.

"60% točnija očitanja tijekom energičnih aktivnosti"

Charge 6 debitira s najpreciznijim otkucajem srca na Fitbit trackeru dosad, prema Googleu, zahvaljujući poboljšanom algoritmu strojnog učenja kakav se nalazi na Pixel Watchu i optimiziran je za tracker.

"Praćenje otkucaja srca tijekom energičnih aktivnosti - poput HIIT vježbi - do 60% je točnije nego prije", kaže Google. Bolja točnost otkucaja srca znači preciznija očitanja - od kalorija i minuta aktivne zone do dnevnog rezultata spremnosti i rezultata spavanja. 

Unatoč ovom dodatnom računskom opterećenju, Charge 6 i dalje ima sedmodnevno trajanje baterije.

Također, postoji podrška za prijenos otkucaja srca u stvarnom vremenu na opremu za teretanu. To se događa preko šifriranog Bluetootha na novijim trakama za trčanje, sobnim biciklima, eliptičnim spravama i veslačima NordicTrack, Peloton, Concept2 i Tonal.

Također se možete povezati putem telefona ili tableta, kako biste vidjeli svoj broj otkucaja srca u stvarnom vremenu unutar popularnih Android i iOS aplikacija za fitness, poput npr. Peleton.

20 novih vježbi od ukupno 40

Postoji 20 novih vježbi od ukupno 40, uključujući trening snage, HIIT, skijanje, pa čak i snowboardanje. Ostale značajke uključuju ugrađeni GPS, EKG aplikaciju za provjeru nepravilnog srčanog ritma, obavijesti o niskim/visokim otkucajima srca, SpO2 (postotak kisika u krvi), noćne varijacije temperature kože, vježbe disanja i EDA (elektrodermalna aktivnost) aplikacija za praćenje stresa.

Osim zdravstvene funkcionalnosti i produljenog trajanja baterije, dostupnost Googleovih usluga velika je prodajna prednost. YouTube Music (potrebna je Premium pretplata) iskustvo vam omogućuje da kontrolirate što se reproducira na vašem telefonu.

S Charge 6 možete reproducirati/pauzirati, preskakati/premotavati unatrag, podešavati glasnoću i pregledavati popise za reprodukciju. Google Mapsi vam omogućuju dobivanje detaljnih uputa na uređaju za praćenje, a tu je i plaćanje putem Google Walleta.

Dostupnost Googleovih usluga

Kako piše 9to5Google, ovo se pridružuje obavijestima o pozivima, tekstualnim porukama i drugim telefonskim aplikacijama te mogućnosti slanja brzih odgovora na Androidu. I dalje imate uvijek uključen zaslon za vrijeme i statistiku vježbanja, dok vam nova značajka pristupačnosti omogućuje brzo zumiranje i povećanje korisničkog sučelja. 

Fitbit Charge 6 košta 159.95 eura, a dostupan je za prednarudžbu. Možete ga vidjeti ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.