Realme predstavio punjač od 320 W. Ljudi komentiraju: "Ovo je ludo"

Screenshot: YouTube

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

REALME je na događaju u Shenzhenu u Kini predstavio novu tehnologiju punjenja od 320 W, nazvanu 320W SuperSonic Charge. Tvrtka je demonstrirala ovu tehnologiju punjenjem pametnog telefona s baterijom od 4420 mAh za samo četiri minute i 30 sekundi. Ovo je trenutno najbrža tehnologija punjenja pametnih telefona na svijetu.

Adapter Pocket Cannon ima dva USB-C priključka

Osim što tehnologija 320W SuperSonic Charge potpuno napuni bateriju pametnog telefona za 4 minute i 30 sekundi, za jednu minutu napuni je do 26%, a za manje od dvije minute napuni je preko 50%. 

Realmeova tehnologija punjenja od 320 W nešto je brža od Redmijeve tehnologije od 300 W, koja je uspjela potpuno napuniti bateriju od 4000 mAh za 4 minute i 55 sekundi, prenosi GSMArena.

Realme je također otkrio da se adapter za napajanje od 320 W zove Pocket Cannon te da je po veličini sličan Realmeovom punjaču od 240 W. Punjač ima dva USB-C priključka za istovremeno punjenje - 150 W za Realme pametne telefone i 65 W za kompatibilna prijenosna računala.

Uz tehnologiju 320W SuperSonic Charge, Realme je predstavio i bateriju kapaciteta 4420 mAh s četiri savijene ćelije. Svaka ćelija je tanja od 3 mm, a ovaj dizajn omogućuje 10% veći kapacitet u usporedbi s tradicionalnim baterijama. Ovaj potez potaknuo je nagađanja da bi Realme mogao lansirati sklopivi uređaj.

Realme nije otkrio koji je telefon korišten tijekom demonstracije

Početkom prošle godine, Realme je predstavio GT Neo 5, koji je tada bio pametni telefon s najbržim punjenjem na tržištu, zahvaljujući mogućnosti punjenja od 240 W, što je omogućilo potpuno punjenje baterije od 4600 mAh za devet i pol minuta.

Kako navodi The Verge, manje od mjesec dana kasnije, Redmi, još jedan kineski proizvođač i podružnica Xiaomija, najavio je tehnologiju brzog punjenja od 300 W, koja je tijekom demonstracija uspjela potpuno napuniti telefon s baterijom od 4100 mAh za oko pet minuta. 

Do danas, Redmi nije implementirao svoju tehnologiju punjenja od 300 W u nijedan od svojih uređaja, a slična situacija je i s Realmeovom novom tehnologijom od 320 W. Tvrtka nije otkrila koji je pametni telefon korišten tijekom demonstracije, niti je najavila kada bi nova SuperSonic Charge tehnologija i četverostanična baterija mogli biti dostupni u budućim uređajima.

Neki smatraju da ova brzina punjena može oštetiti telefon

Poznati tech youtuber Marques Brownlee oglasio se na Twitteru povodom nove Realme tehnologije punjenja od 320 W. "Nisam siguran da ovo ne šteti telefonu", napisao je, između ostalog, u svojoj objavi.

"Iskreno, bi me bilo strah imati taj punjač u kući", "To sigurno uništava bateriju, zar ne?", "Zdravlje baterije na 20% nakon tjedan dana", "Ovo je ludo, uskoro 500 W", "Zamislite da možete potpuno napuniti svoj telefon za 5 minuta, a da ne oštetite bateriju. Platio bih hrpu novca za to", "Ako ne oštećuje telefon, želio bih to vidjeti na budućim modelima", neki su od komentara ispod njegove objave. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.