Probali smo osam pizza iz dostave u Zagrebu. Evo koje su super, koje koma

Foto: Marin Tironi/Index

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PIZZA je mnogima omiljena brza hrana na koju se odluče kada ogladne ili kada pozovu ekipu na druženje, pa se ona nametne kao idealno rješenje za brzi zalogaj. U teoriji, radi se o prilično jednostavnom jelu - tijesto, rajčica i ostali sastojci, ovisno o vrsti pizze. No u praksi dolazimo do toliko različitih vrsta pa se čak i ista pizza razlikuje od pizzerije do pizzerije. 

Odlučili smo isprobati pizzu iz dostave i to margheritu te smo je naručili iz deset pizzerija, a na kraju smo isprobali samo njih osam. Naime, sve što je moglo poći po krivu s dostavom taj dan - pošlo je.

Padala je kiša, dostava je bila otežana, a i mnogo je pizzerija bilo offline na aplikacijama putem kojih smo naručivali. Nakon nekih pola sata, napokon su se pizzerije maknule iz offline moda i uspjeli smo naručiti pizze za testiranje.

Sve su bile naručene u isto vrijeme, ali nisu stigle u isto vrijeme, a jedna je stigla sat i pol nakon narudžbe pa je nismo uključili u testiranje jer smo tada već završili. Drugu su nam narudžbu nakon dvadesetak minuta odbili, ne znamo zašto, pa smo tako umjesto njih deset, isprobali osam. Jednoj je pak dio nadjeva iscurio na stranu krivicom dostavljača itd.

Moglo bi se reći da smo iskusili autentično iskustvo dostave hrane i sve što ide s njom. 

Isprobali smo pizzu margheritu iz pizzerija: Park, Mamma Mia, Prosikito, Rikula, Veža, Franko's, Duksa i Buddy Kvatrić. Žiri se sastojao od tri člana, novinara Indexa Zvonka Alača i Martine Medur, a treći član bio je Dragan Maloševac, specijalist hitne medicine i veliki ljubitelj pizza, čije ste recenzije pizzerija već mogli čitati na Indexu.

Isprobavali smo na slijepo i nasumično, dakle nismo znali iz koje pizzerije isprobavamo kako bismo maknuli bilo kakvu naklonost, iako je ruku na srce i nemamo. Nitko naš ne radi u tim pizzerijama, ne postoje rodbinske veze, a jedino što nas je zanimalo jesu li pizze ukusne i koje se ističu. 

U članku su poredane onako kako su isprobavane, bez reda i nasumično, a ako vam se ne da sve ovo čitati i samo vas zanima koje su pizzerije dobile najbolju ocjenu, odskrolajte do kraja članka, gdje se nalazi tablica. U nastavku možete pročitati naše dojmove i pojedinačne ocjene koje je svaki član žirija dao. 

Pizzeria Park

Cijena: 60 kn (7.96 €)

*Napomena: Čini se da smo iz ove pizzerije dobili bufalinu umjesto margheritu, razlika je u vrsti mozzarelle. 

Martina: 5 ⭐

"Fina mi je, umak od rajčice je jako ukusan. Nije teška, tijesto je tanko i lagano."

Dragan: 5 ⭐

"Prava napoletanska pizza! Okus i tekstura savršeni, nadjevi kvalitetni i dobro posloženi. Odlična pizza, lagana i nezasitna, tijesto tanko uz deblje rubove."

Alač: 4 ⭐

"Tijesto je tanko, lagano i ukusno. Okus pizze vrlo dobar, nadjev fin."

PROSJEČNA OCJENA: 4.6 ⭐


Pizzeria Mamma Mia 

Cijena, mala: 70 kn (9,29 €)

Martina: 2 ⭐

"Nije mi ukusna kao prva koju smo isprobali. Tijesto je pregusto, sir mastan. Ne bih je naručila ponovno."

Dragan: 2.5 ⭐

"Old school pizza. Tijesto teško, slano i zasitno. Nadjevi prate tijesto. Ovo je pizza nakon koje piješ puno vode."

Alač: 2 ⭐

"Paradajz sos kiseliji, gorak okus pizze. Slanija i tijesto je teško. Ima dosta ulja na pizzi i sveukupan dojam je da se radi o teškoj pizzi."

PROSJEČNA OCJENA: 2.1 ⭐


Pizzeria Prosikito

Cijena: 49 kn (6.50 €)

Martina: 3 ⭐

"Okus sira preuzima sav okus pizze, ali tijesto je dobro. Paradajz umak se ne osjeti, sir naprosto preuzme sve pa se ne osjeti ništa drugo."

Dragan: 3 ⭐

"Dosta dobro tanko tijesto. Nadjev - sir odmah preuzme glavnu rolu, dosta jak okus, ne osjeti se skoro ništa drugo osim sira."

Alač: 3 ⭐

"Sir je prejak, najviše se on osjeti, a drugi sastojci ne dolaze do izražaja. Tijesto malo žilavo."

PROSJEČNA OCJENA: 3 ⭐


Pizzeria Rikula

Cijena: 54 kn (7.17 €)

Martina: 3.5 ⭐

"Nije loša, ali nisam ni oduševljena. Tijesto je najbolji dio, nadjev tako-tako."

Dragan: 3 ⭐

"Old school tijesto, dosta dobre teksture, ali teško i zasitno. Nadjevi solidni, tijesto je jači adut od nadjeva."

Alač: 3 ⭐

"Tijesto je dobro, paradajz umak se fino osjeti, ali sir nije za pohvalu."

PROSJEČNA OCJENA: 3.1 ⭐


Pizzeria Veža

Cijena: 55 kn (7.30 €)

*Napomena: Dostavljač je ovu pizzu izgleda nosio nakošeno pa je dio nadjeva iscurio, mi smo isprobavali ovu drugu stranu pizze koja je ostala u ok stanju. 

Martina: 3 ⭐

"Tijesto je najbolji dio. Fali mi dodatnog okusa."

Dragan: 3.5 ⭐

"Tanko romansko tijesto, dosta dobre teksture. Tijesto je jači adut, ukusno i fino. Možda premalo nadjeva. Solidna pizza koja je sigurno još bolja kada je skroz topla. Lagana pizza, jedna od boljih koje sam danas do sada probao."

Alač: 2 ⭐

"Blijeda izgledom, grozan okus, nema paradajz sosa, neslana. Fali okusa."

PROSJEČNA OCJENA: 2.8 ⭐


Franko's Pizza & Bar

Cijena: ‎52 kn (‎6.90 €)

Martina: 4 ⭐

"Sir je gust, tijesto je jako dobro, osjeti se da su sastojci kvalitetni. Na prvu se čini da je previše sira, ali kako se jede, okusi se bolje stapaju i dolaze do izražaja, tako da sir ne preuzima sve."

Dragan: 3.5 ⭐

"Tijesto između old school i napoletanskog, tanko, ali nekako 'nabijeno'. Bez obzira na izgled, fino je i ukusno. Nadjev ukusan i fin, dobro posloženi i kvalitetni sastojci."

Alač: 3.5 ⭐

"Jak miris sira na prvu, ali okus fin. Tijesto pizze je jako dobro. Pizza je lagana i ukusna, iako izgledom nije primamljiva."

PROSJEČNA OCJENA: 3.6 ⭐


Pizzeria Duksa - Maksimir

Cijena: 57 kn (7.57 €)

Martina: 5 ⭐

"Odlična na prvi griz, tijesto ukusno i odlično, sastojci isto. Mekana, savršena, naručila bih je opet."

Dragan: 4.5 ⭐

"Tanko romansko tijesto, ukusno i fino. Tijesto kakvo doslovno obožavam. Nadjevi jako dobri, odlična pizza. Lagana, fina, prhkog tijesta i kvalitetnog nadjeva. 

Alač: 5 ⭐

"Odličan okus, tijesto fino, tanko i lagano. Bosiljak se lijepo osjeti i upotpunjuje pizzu. Pizza se topi u ustima."

PROSJEČNA OCJENA: 4.8 ⭐

*Napomena: Martina i Zvonko su isprobali njihovu pizzu u njihovoj pizzeriji i najblaže rečeno nije ih oduševila, dok je ova iz dostave ispala pozitivno iznenađenje i istakla se.


Buddy Pizza - Kvatrić

Cijena, mala veličina: ‎72 kn (‎9.56 €)

Martina: 3.5 ⭐

"Fina je, nije najbolja koju smo danas probali, ali tijesto je tanko i nadjev je dobar."

Dragan: 3 ⭐

"Old school tijesto, dosta teško i zasitno. Nadjev slankast i dosta dobar. Nadjev je jači adut od tijesta. Pizza poslije koje dugo nisi gladan, ali si žedan."

Alač: 3.5 ⭐

"Paradajz umak je fin, nije preslan. Pizza nije sjajna, ali je dobra, tijesto teško i žilavo."

PROSJEČNA OCJENA: 3.3 ⭐


Tablica:

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.