Posjetite Varaždin u adventsko vrijeme. Pogledajte preporuke smještaja

Foto: Shutterstock/booking.com/megabon.eu/crnojaje.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ADVENT u Varaždinu održat će se ove godine od 26. 11. do 6. 1. 2023., a upravo je on jedan od najšarmantnijih i najromantičnijih zimskih festivala u Hrvatskoj. 

Sve do početka siječnja, na čak osam lokacija u predivno uređenoj povijesnoj jezgri Varaždina, održat će se niz od raznih 110 programa koji će zadovoljiti svačiji ukus. Prošlogodišnji je Advent u ovom baroknom hrvatskom gradu bio pravi hit te se isto očekuje od ovogodišnjeg.

Advent će biti smješten u srcu povijesne gradske jezgre, na istim ulicama i trgovima gdje se krajem ljeta održava popularan Špancirfest. Varaždinski Advent je zabavan i raznolik i, ono najbolje, nema prevelikih gužvi niti čekanja u redovima.

Preporuka smještaja i ponuda

Upravo to ga čini idealnim za posjetiti ove godine, a usput razgledati i druge znamenitosti grada kao i odmoriti se. Zašto ne biste "ukrali" par dana u adventsko vrijeme samo za sebe ili pak s dragom osobom i otputovali u ovaj barokni hrvatski grad. 

Ako želite posjetiti Varaždin, uživati u romantičnom zimskom festivalu i pritom se odmoriti, predlažemo da pogledate smještaj koji smo našli. 

Arbia Dorka Heritage Palace

Akcijska cijena noćenja: od 919.20 kn (122 €) za dvije osobe u 11. mjesecu

Objekt Arabia Dorka Heritage Palace nalazi se na top lokaciji, a ujedno su trenutno snizili cijene svog smještaja pa se može proći nešto povoljnije. 

Ovaj smještaj s uslugom bife doručka ima 4 zvjezdice i uključuje restoran, osim toga dostupni su besplatan WiFi i privatno parkiralište uz nadoplatu. Sobe su uređene u baroknom stilu, a sadrže radni stol, minibar i TV ravnog ekrana. Sve sobe imaju klima-uređaj, a pojedine uključuju popločani dio dvorišta. Osim toga sve jedinice imaju vlastitu kupaonicu. 

"Sama pozicija hotela je savršena, preko puta parka gdje počinje pješačka zona. Hotel je izuzetno čist i uredan te je prekrasno uređen u baroknom stilu", "Udoban i lijepo uređen manji hotel s ljubaznim osobljem", glase neke od recenzija gostiju. 

Ovaj smještaj možete pogledati ovdje


Central Luxury Apartments

Cijena noćenja: od 452 kn (60 €) u 11. mjesecu, za dvije osobe

Centar Luxury Apartments nalazi se na 2.5 kilometara udaljenosti od Gradskog stadiona u Varaždinu, a nudi smještaj s besplatnim WiFi-jem i besplatnim privatnim parkiralištem. 

Sve jedinice sadrže kauč, TV ravnog ekrana, dobro opremljenu kuhinju s blagovaonicom, sef i vlastitu kupaonicu. 

"Odlična lokacija, odlična domaćica, sve čisto, uredno, mir, tišina", "Iznimno čist, moderno opremljen i udoban smještaj na 7 minuta šetnje od centra i 3 minute od supermarketa", neke su od recenzija ovog smještaja. 

Pogledajte ovaj apartman ovdje


Hotel Turist

Cijena: 1356 kn (179.97 €) za dvije osobe, dva noćenja

Našli smo dobru ponudu za Hotel Turist u Varaždinu, a koja se može iskoristiti od 28. 11. 2022. do 23. 12. 2022. (nadoplata za boravak vikendom iznosi 275 HRK/soba/noć).

U ponudi su dva noćenja za dvije osobe u Standard sobi, buffet doručak, neograničen ulaz u svijet sauna Spa centra Hedona, korištenje fitnessa, kasna odjava do 14 ovisno o raspoloživosti, 15% popusta na hranu u restoranu Nobel, 15% na usluge spa centra, besplatan WiFi i besplatan parking. 

Povijesna jezgra Varaždina i sve njegove znamenitosti udaljene su samo 10 minuta hoda od ovog hotela.

Ovu ponudu možete vidjeti ovdje


Kuća za odmor Pool Jacuzzi Dreams

Cijena: 2499 kn (331.67 €), dva noćenja, za 4 odrasle osobe i 2 djece do 12 godina

Ako vam nije presudno da ste u samom centru grada Varaždina i na pješačkoj udaljenosti od svega, našli smo lijepu rustikalnu kuću za odmor.

Luksuzno adaptirana drvena kuća iz 19. stoljeća (80 m2) sadrži dnevni boravak, dvije spavaće sobe, zatvorenu toplu terasu s jacuzzijem, kuhinju i WC. Prostor ima klima-uređaj, SMART TV, kamin, perilicu za rublje, mikrovalnu pećnicu i još mnogo toga. Ima vlastiti parking u sklopu okućnice. 

Ponuda uključuje tri dana i dva noćenja u kući za odmor Pool Jacuzzi Dreams i besplatan WiFi za četiri odrasle osobe i dvoje djece do 12 godina, a može se iskoristiti do 30. 12.

Ponudu pogledajte ovdje


Kuća za odmor Vinica breg

Cijena noćenja: 354.12 kn (47 €) za dvije osobe

Pronašli smo još jedan smještaj u obližnjoj okolici Varaždina, a radi se o kući za odmor koja ima vrt i pogled na jezero.  

Kuća ima kuhinju s hladnjakom, pećnicom i pločom za kuhanje, dnevni boravak s prostorom za sjedenje, blagovaonicu, spavaću sobu i dvije kupaonice s tušom i kadom. 

Gosti se mogu opustiti na terasi, a u sklopu objekta dostupni su dječje igralište i oprema za roštilj. U sklopu objekta je i parkiralište. 

"Ljubazni domaćini koji se jako trude da nam bude lijepo", "Jako mirno mjesto s prekrasnim pogledom, savršeno za bijeg od svakodnevice", "Topla, čista kuća, mirisna posteljina, savršen krevet; konoba s toplom vodom i sa svim potrebnim priborom za boravak. Kuća koja izgleda kao dom", neki su od komentara na ovaj smještaj. 

Ovu kuću za odmor možete pogledati ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.