Pet najboljih pametnih prstenova koje trenutno možete kupiti

Foto: ouraring.com/mclear.com/circular.xyz/ebay.com/amazon.com/sleepon.us

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DANAS na tržištu ima nešto za svakoga, tako ljubitelji tradicionalnih satova mogu uživati u mnoštvu opcija, a isto se može reći i za ljubitelje pametne verzije. Pametni prstenovi nisu još toliko rašireni, ali polako i oni ulaze u mainstream. U posljednje vrijeme su pak sve popularniji, a to je primijetio i Samsung koji navodno planira izbaciti svoju verziju

Najbolji pametni prstenovi sadrže opsežan paket funkcija za praćenje zdravlja i sna. Zauzimaju diskretniji, manje ometajući pristup naspram pametnih satova, osobito uoči ljetnih fizičkih i društvenih aktivnosti.

Neke opcije čak uključuju NFC značajke koje nisu povezane sa zdravljem kao što su beskontaktno plaćanje i funkcionalnost virtualne posjetnice. Evo koji su pametni prstenovi po mišljenju portala ZDNET trenutno najbolji. 

Oura Ring 3 

Prednosti: lagan, brzo se puni, automatsko ažuriranje firmvera i radi u zrakoplovnom načinu rada

Mane: naplata mjesečnog članstva, nema međubroja

Oura 3 prsten izrađen je od laganog titana s nealergijskim, nemetalnim unutarnjim kalupom. Baterija mu traje između četiri do sedam dana, a u potpunosti se napuni za 20 do 80 minuta. Kompatibilan je s iOS-om i Androidom, a i vodootporan je do 100 metara. 

Novinarka portala ZDNET ističe da ga je testirala s tjednim aktivnostima, poput treninga snage, vožnje bicikla, joge i više.

Oura Ring Gen3, 314 eura (2365.83 kn)

"Ne samo da je bio sposoban i točan tragač, nego me nije zatrpao podacima. Umjesto toga, Oura je dala prioritet uvidima i rješenjima koja se mogu poduzeti. Na primjer, više od 50 opcija vođene meditacije pomoglo je u ublažavanju stresa i čvršćem snu. Osim toga, pojavljuje se pojednostavljeni ukupni rezultat s detaljnim grafikonom koji prati otkucaje srca, tjelesnu temperaturu i razinu kisika u krvi tijekom noći", napisala je.

Oura Ring Gen3, 314 eura (2365.83 kn)

Prsten također automatski prepoznaje kada ste pod stresom i prema tome prilagođava vaše ciljeve aktivnosti. Prsten se sinkronizira s Apple Healthom i Google Fitom, kao i iOS i Android aplikacijama, omogućujući vam da vidite svoje dnevne, pa čak i mjesečne metrike s vašeg mobilnog uređaja.

Nedostatak je što postoji mjesečna cijena članstva za otključavanje osobnijih uvida, poput detaljne jutarnje analize spavanja i praćenja trenda temperature. Međutim, članovi koji ne plaćaju imaju pristup samo uvidima u stanje spavanja, spremnosti i aktivnosti.


McLear RingPay

Prednosti: značajke beskontaktnog rada, nije potrebno punjenje, aplikacija RingPay prati potrošnju

Mane: čeka se tek lansiranje na druga tržišta mimo UK-a

McLear RingPay izrađen je od hipoalergene keramike te je kompatibilan s iOS i Android operativnim sustavima. Punjenje nije potrebno. Prsten je osim toga vodootporan i dostupan u veličinama od 4.5 do 16. 

McLear RingPay, 104.42 eura (786.75 kn)

Minimalistički, uglađeni RingPay integrira uvijek korisnu tehnologiju beskontaktnog plaćanja. Prsten je brži za korištenje od beskontaktnih alternativa, poput otključavanja telefonskog novčanika ili korištenja kreditne kartice.

RingPay dolazi od McLeara, tvrtke koja je napravila prvi NFC prsten za digitalno otključavanje vrata. Slično tome, McLear obećava da prsten može otključati vaše Android telefone i tablete s NFC-om samo jednim dodirom prstena na uređaj.

McLear RingPay, 104.42 eura (786.75 kn)

Možete pohraniti i sigurno dijeliti informacije, uključujući podatke o Wi-Fi mreži, veze na web stranice i podatke za kontakt s uređajima prijatelja. Osim toga, ako postavite svoje ime i poslovne vjerodajnice kao digitalnu poruku, ona može poslužiti kao ultimativni hands-free uređaj za umrežavanje kada se drži uz tuđi uređaj.

Na McClearovu web-mjestu stoji da će se prsten prvo objaviti u Velikoj Britaniji, ali da će se brzo lansirati i u drugim područjima, nudeći opciju pridruživanja listi čekanja.


Circular Ring

Prednosti: četiri izmjenjiva vanjska okvira prate kisik u krvi i otkucaje srca, buduća ažuriranja firmvera uključena u kupnju

Mane: zahtijeva punjenje

Prsten je izrađen od hipoalergenskog materijala s izmjenjivim vanjskim okvirima, baterija mu traje četiri dana, a za punjenje je potrebno 60 minuta. Kompatibilan je s iOS i Android operativnim sustavima te je vodootporan.

Circular Ring, 284 eura (2139.79 kn)

Circular Ring lansiran je prošle godine, a tvrtka ga prodaje kao "najnapredniji nosivi uređaj za praćenje". Prsten se fokusira na tri glavne komponente: spavanje, aktivnost i zdravlje. Uređaj prati precizne otkucaje srca, brzinu disanja, razinu kisika u krvi, temperaturu i kretanje tijekom spavanja s naglaskom na kvalitetu, trajanje i cirkadijalni ritam.

Dobit ćete čak i obavijesti o nepravilnim otkucajima srca i razinama kisika u krvi. Uz to, prsten obećava 10 dana ugrađene pohrane podataka bez Bluetooth veze. Za fitness, dobit ćete energetski rezultat koji vam govori koliko ste energije uložili tijekom dana, a prsten automatski prati vaše treninge.

Tehnologija organizira podatke u aplikaciju laku za čitanje kako biste mogli bolje razumjeti svoje navike i donositi bolje zdravstvene odluke.


Hecere NFC Ring

Prednosti: prilagodljivo praćenje, uključuje kutiju za prsten, može se koristiti kao NFC posjetnica

Mane: nema međubroja, samo jedna opcija boje, nema metrike za praćenje zdravlja

Prsten je izrađen od cirkonij keramike i epoksidne smole, ima NFC 215 i kompatibilan je s Androidom i iOS-om. Također je vodootporan i dolazi u veličinama od 5 do 14.

Hecere prsten, 44.65 eura (336.42 kn)

Hecere NFC prsten najbolji je pametni prsten za tech ljubitelje i one koji se u istu razumiju te koji će možda željeti koristiti prsten za pokretanje telefona ili čak kao alat za umrežavanje. Isporučuje se prazan s ugrađenim prepisivim čipom.

Možete besplatno preuzeti NFC aplikaciju i programirati prsten da funkcionira kako god želite, bilo da želite da prsten uključuje Wi-Fi, upućuje poziv ili dijeli kontakt. Senzorska tehnologija u ovom prstenu je naprednija od one u usporedivim proizvodima. Ako želite zabavan, prilagodljiv projekt, ovo bi mogao biti prsten za vas.


Go2sleep Ring

Prednosti: fokus na praćenje spavanja, podržava način rada u zrakoplovu, stalne nadogradnje i jamstvo od godinu dana

Mane: za generiranje izvješća potrebno je uklanjanje prstena

Izrađen je od akrila/PC+ABS plastike, a baterija mu traje tri dana. Kompatibilan je s iOS i Android operativnim sustavima, vodootporan i ima dvosatno magnetsko punjenje.

Go2sleep Ring, 90.40 eura (681.12 kn)

Prsten Go2sleep namijenjen je jednoj funkciji - praćenje vašeg sna na temelju otkucaja srca, razine kisika u krvi i varijabilnosti otkucaja srca. "Ako vi ili bilo tko u vašoj obitelji ima problem sa spavanjem, ovaj bi prsten mogao biti koristan alat", piše ZDNET.

Možete dijeliti podatke s članovima obitelji u aplikaciji kako biste saznali više o njihovim navikama spavanja, pa čak i preuzeti svoja izvješća o spavanju kao Excel datoteke kako biste ih pokazali svom liječniku.

Napredna tehnologija može vas probuditi tijekom vaše najlakše faze sna ujutro, tako da se nećete osjećati dezorijentirano baš kad dođe vrijeme za ustajanje. Prsten Go2sleep automatski se sinkronizira s aplikacijom Health na iOS uređajima i ima funkciju pronalaženja prstena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.