Ove je uređaje Apple službeno ukinuo

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

JOŠ uvijek je moguće nabaviti novi iPhone 15 Pro ili iPhone 15 Pro Max kod trgovaca ako požurite, no Apple je službeno prekinuo proizvodnju oba modela iz prošle godine, kao i iPhonea 13 te drugih proizvoda u sklopu godišnjeg pojednostavljivanja ponude.

Kao što čini svake godine, Apple je službeno ukinuo proizvode koje su zamijenili noviji modeli. U skladu s tom praksom tvrtka je prestala proizvoditi spomenute iPhone 15 Pro i Pro Max - dva jedina prijašnja iPhonea koja su mogla pokretati Apple Intelligence, piše Apple Insider. 

iPhone 15 Pro

I dalje se mogu pronaći na stanju

Kupci koji preferiraju te modele mogu ih pronaći na stanju još neko vrijeme, kako u internetskim tako i u fizičkim trgovinama, sve dok se zalihe ne rasprodaju. Neke trgovine nude određene popuste, poput Amazona, na oba 15 Pro modela kako bi se riješile zaliha.

Uz nove iPhone modele, najstariji iPhone koji je još bio u proizvodnji također je povučen - ove godine to je iPhone 13 iz 2021. godine. Sadašnja iPhone linija sastoji se od iPhonea 14 i iPhonea 14 Plus, iPhonea 15 i iPhonea 15 Plus, četiri nova modela iPhonea 16 te iPhonea SE treće generacije iz 2022. godine.

iPhone 13 Pro

Ostali proizvodi koje je Apple ukinuo

Na svom rujanskom događaju Apple je zamijenio liniju AirPods Max gotovo identičnim modelima u novim bojama, sada s USB-C priključkom umjesto Lightninga. Posljedično, svi stariji modeli AirPods Max povučeni su iz prodaje.

AirPods 2 i AirPods 3 također su zamijenjeni s dva nova modela AirPods 4. Nova verzija ima novi dizajn, nadogradnju na H2 čip i podršku za personalizirani zvuk s dinamičkim praćenjem pokreta glave.

Apple je također povukao svoju liniju FineWoven maski za iPhone nakon negativnih povratnih informacija kupaca. Međutim, nije ukinuo sve proizvode od FineWoven materijala - on se i dalje koristi za određene Apple Watch remene i MagSafe novčanik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.