Omega i Cartier satovi postaju sve popularniji na tržištu rabljenih satova

Foto: omegawatches.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U NEDAVNOM izvještaju Bloomberga otkriva se da su određeni satovi brendova OMEGA i Cartier nadmašili dugogodišnje popularne modele poput Rolexa, Audemars Pigueta i Patek Philippea na tržištu rabljenih satova.

Bloomberg Subdial Watch Index, koji prati 50 najtrgovanijih rabljenih luksuznih satova prema vrijednosti, pao je za 1.4% u proteklom mjesecu i 16% u prošloj godini.

Prema tvrdnjama financijske medijske kompanije, više kamatne stope, nestabilan ekonomski rast i urušavanje vrijednosti kriptovaluta doprinijeli su povećanoj ponudi i općem padu cijena u luksuznom sektoru satova. Međutim, na temelju podataka trgovačke platforme za rabljene satove Subdial sa sjedištem u Velikoj Britaniji, Bloomberg izvještava da se luksuzni satovi srednjeg ranga "suprotstavljaju trendu".

Tag Heuer Calibre 16 zabilježio je nevjerojatan rast vrijednosti od 22% tijekom protekle godine. Pridružuju mu se i drugi satovi s izvanrednim performansama: Cartier Santos 100 (povećanje od 19.4%), Cartier Santos Galbee 2960 (rast od 15.2%), Tudor Black Bay Dark (porast od 14.4%) te Omega Seamaster 36 mm (koji se popeo za 12.6%), ostvarujući iznimno zapažene rezultate.

Rastuća privlačnost manjih kućišta satova

Govoreći za Bloomberg, suosnivač Subdiala, Christy Davis, rekao je da posebno Omega Seamaster 36 mm, koji trenutno postiže oko 5252 dolara (4763.56 eura), bilježi porast cijene zbog svoje manje veličine. Isto vrijedi i za Cartierov Santos Galbee s kućištem od 28 mm koji također postiže cijenu od oko 5060 američkih dolara (4589.42 eura).

Sat s najboljim performansama u Bloomberg Subdial Watch Indexu u posljednjih 30 dana također je manji sat. Rolex Datejust 36 nadmašio je ostale modele najvećeg švicarskog brenda satova, ostvarujući rast od otprilike 3.4% tijekom mjesec dana i trgujući se po cijeni od oko 10.200 dolara (9251.40 eura). Najgore je prošao Rolex Daytona od čelika i zlata, koji je pao za oko 7%.

Analitičari Morgan Stanleya predvidjeli su da će cijene najtraženijih satova Rolex, Patek Philippe i Audemars Piguet nastaviti padati tijekom 2023. kako se razina ponude bude povećavala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.