Xiaomi mobiteli pogođeni ozbiljnim problemom. Postoji samo jedno rješenje

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AŽURIRANJE koje je nedavno izdao Xiaomi za određene mobitele uzrokovalo je velik problem pojedinim korisnicima tih mobitela. Naime, neki su uređaji nakon ažuriranja postali u potpunosti neupotrebljivi. Ovaj problem utječe na uređaje Xiaomi, Redmi i POCO brendova.

Postoji samo jedno rješenje

Ono što se događa kad korisnici pokrenu mobitel jest da mobitel zapne na petlji i jednostavno se ne pali. Nažalost, jedino rješenje za ovaj problem je resetiranje uređaja na tvorničke postavke, što briše sve korisničke podatke na uređaju. Ako ste primorani ovo učiniti, nadamo se da ste izradili sigurnosne kopije važnih podataka i uspomena ili da ih redovito pohranjujete na cloud.

Ovaj su problem inače prijavili korisnici na različitim online forumima i društvenim mrežama, a i sam ga je Xiaomi prepoznao. Istaknuli su kako je pogođen malen broj uređaja te su povukli sporno ažuriranje.

Problem vjerojatno potječe od ažuriranja aplikacije sustava unutar MIUI-ja. Ažuriranje, koje je inače bilo namijenjeno isključivo uređajima koji koriste HyperOS, slučajno je distribuirano svim korisnicima MIUI-ja. Nekompatibilnost je rezultirala petljom na pogođenim uređajima, zbog čega je onemogućeno paljenje uređaja, kao i deinstalacija aplikacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.