Korisnici Fitbita kažu da uređaji ne rade nakon ažuriranja. Oglasila se tvrtka

Foto: fitbit.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KORISNICI Fitbit uređaja za praćenje fitnessa požalili su se na službenom forumu marke da njihovi Charge uređaji ne rade ispravno nakon posljednjeg ažuriranja softvera. Odnosno, mnogi su istaknuli da su uređaji prestali raditi i ne žele se više puniti. 

>> Hrvatska je na listi: S Fitbit stranice više nije moguće naručivati iz čak 29 zemalja

 

"Ažurirala sam firmvere na svom Chargeu 5 i odmah se baterija, koja prije nije imala problema, počela prazniti u roku od 24 sata. Tri dana kasnije je potpuno mrtav i ne želi se puniti. Fitbit ne preuzima nikakvu odgovornost za ovo iako je ažuriranje uzrokovalo problem. Pretpostavljam da i drugi ljudi to doživljavaju? Meni je to potpuno neprihvatljivo", napisala je korisnica bttrswt36.

Ubrzo su se javili i drugi s istim problemom. 

"Da, i kod mene je isto. Dva dana nakon ažuriranja firmvera uređaj više ne radi. Javila sam se službi za korisnike. Charge 5 star je nešto više od godinu dana i nisam zadovoljna", napisala je korisnica Monas1979. 

"Isto i kod mene, Fitbit star 14 mjeseci i kažu mi - šteta. Nije pokriveno jamstvom i nema rješenja. Dakle, ako oni ne žele podržati svoje proizvode, neću ni ja... Prelazim na Garmin", dodala je korisnica Chiara44. 

"I kod mene je ista situacija. Ažurirala sam Charge 5, baterija se ispraznila tijekom dana, a jutros je u potpunosti mrtav i ne želi se puniti", napisala je korisnica cksof3g. 

"Isto za moj Fitbit Charge 6 kupljen u studenom. Uvijek sam imao Fitbit, ali otići ću konkurentu ako se ovo ne razriješi što je prije moguće", dodao je korisnik Ged7. 

Fitbit kaže da nije kriv softver

BBC je kontaktirao Fitbit, a tvrtka je zanijekala tvrdnje oštećenih korisnika da je ažuriranje softvera, izdano u prosincu 2023. godine, ostavilo mnoge uređaje neupotrebljivima. 

"Još uvijek istražujemo ovaj problem, ali možemo potvrditi da nije posljedica nedavnog ažuriranja firmvera", rekao je glasnogovornik Googlea, koji je vlasnik Fitbita. Nije ponudio nikakvo objašnjenje za poplavu prijavljenih problema, od kojih je najčešći vrlo kratko trajanje baterije.

"Korisnici bi trebali nastaviti ažurirati svoje uređaje na najnoviji firmvare i kontaktirati Fitbit korisničku službu na help.fitbit.com ako naiđu na bilo kakve probleme", dodali su.

Fitbit je osnovan 2007. godine

Fitbit je američka kompanija specijalizirana za proizvodnju uređaja za praćenje zdravlja i fitness aktivnosti. Osnovan je 2007. godine u San Franciscu u Kaliforniji. Postao je poznat po svojim nosivim uređajima koji pomažu ljudima pratiti tjelesnu aktivnost, spavanje i druge aspekte zdravlja.

Google je najavio da će preuzeti Fitbit u studenom 2019. godine, ali je preuzimanje prošlo kroz razne regulatorne prepreke prije nego što je službeno završilo. Konačna odobrenja za preuzimanje su dobivena u siječnju 2021. godine. Ovo preuzimanje koštalo je Google 2.1 milijardu dolara. 

Tržište nosive tehnologije posljednjih se godina suočava s brojnim preprekama, kao i s izazovom sve većih mogućnosti pametnih telefona. Ranije ovog mjeseca Google je otpustio stotine zaposlenika u Fitbitu, a među onima koji će navodno otići su i suosnivači James Park i Eric Friedman.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.