Je li Shark Beauty ubojica Dysonovih uređaja za kosu?

Screenshot/Foto: Instagram/sharkclean.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SHARK BEAUTY, popularnu liniju uređaja za njegu kose koja je osvojila društvene mreže, pokrenuo je 2021. godine proizvođač kućanskih aparata SharkNinja.

Nedavno je marka predstavila novi duo sušila za kosu koji stavlja naglasak na zdravlje vlasišta. Ako vam ovo zvuči poznato, to je zato što je i Dyson nedavno lansirao slične modele sušila za kosu, sa sličnom tehnologijom zaštite vlasišta, od kojih je jedan za kućnu upotrebu, a drugi za profesionalnu

Razlika je u tome što se model Pro Flex može sklopiti

Novi uređaji, SpeedStyle Pro i SpeedStyle Pro Flex, razlikuju se po tome što se model Pro Flex može sklopiti, što ga čini praktičnim za putovanja. 

Kada govorimo o cijenama, novi modeli su tek predstavljeni i još nisu došli na naše tržište, ali cijene u SAD-u su poznate - SpeedStyle Pro će se prodavati po cijeni od 199 dolara (oko 180 eura), dok će cijena za Pro Flex biti 229 dolara (oko 208 eura), što je znatno niže u usporedbi s cijenama novih modela Dysona sa sličnom tehnologijom.

Pokretanjem linije SpeedStyle Pro, Shark Beauty nastoji ojačati svoju misiju smanjenja oštećenja kose uzrokovanih toplinskim stiliziranjem. Nova sušila sadrže tehnologiju Scalp Shield koja, prema tvrdnjama marke, štiti zdravlje vlasišta.

Prilagođavanje temperature uređaja

Razvijena u suradnji s dermatolozima, ova zaštitna funkcija omogućuje prilagođavanje temperature uređaja na 50 stupnjeva Celzijusa za sušenje korijena kose pritiskom na gumb. Temperatura se automatski vraća na prethodno odabranu vrijednost čim se gumb otpusti, a sve to bez produljenja vremena potrebnog za sušenje kose. 

Oba uređaja dolaze s nizom dodataka, uključujući Turbo Concentrator za veću glatkoću kose, QuickSmooth Brush za volumen i Frizz Fighter Finishing Tool.

Predviđa se 50 milijuna dolara globalne prodaje u prvoj godini

Iako iz Shark Beauty nisu željeli komentirati očekivanja prodaje za nove modele, industrijski izvori predviđaju da bi SpeedStyle Pro i SpeedStyle Pro Flex mogli ostvariti do 50 milijuna dolara globalne prodaje u prvoj godini, prenosi WWD. Brend je dostupan u 27 zemalja, uključujući i Hrvatsku, a proizvodi se mogu naručiti i online preko platformi poput Amazona.

U prvom tromjesečju 2024. godine, SharkNinja je ostvario 1.1 milijardu dolara neto prodaje, što predstavlja povećanje od 24.7 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Najveću kategoriju čine aparati za čišćenje s neto prodajom od 414.9 milijuna dolara, dok su kuhinjski aparati i aparati za napitke te aparati za pripremu hrane na drugom i trećem mjestu.

Kategorija ostalo, koja uključuje Shark Beauty, pročišćivače zraka i ventilatore, ostvarila je neto prodaju od 109.6 milijuna dolara tijekom prvog tromjesečja, što je čini najmanjim segmentom poslovanja tvrtke SharkNinja. Međutim, s rastom od 66.4 posto, to je druga najbrže rastuća kategorija u tvrtki, odmah iza aparata za pripremu hrane koji su zabilježili rast od 74 posto.

Popularnost Shark Beautyja raste

Podaci Trendalyticsa otkrivaju da je interes za Shark Beauty na Instagramu porastao za 224 posto tijekom prošle godine, dok je interes za Dyson pao za 17 posto.

No vrijedi za istaknuti da unatoč općem padu interesa, Dyson ostaje popularan na društvenim mrežama zahvaljujući sadržaju koji stvaraju korisnici. Takve objave, koje spominju Dyson, privukle su čak 636 posto više interakcija. S druge strane, angažman na objavama koje spominju Shark Beauty pao je za 29 posto, unatoč tome što je marka zabilježila rast na svojim vlastitim kanalima. 

Iako je dosadašnji fokus tvrtke bio na alatima za kosu, Shark Beauty sada, na pragu svoje treće obljetnice, razmatra moguća proširenja izvan svoje osnovne kategorije.

"Do sada smo se fokusirali na proizvode za njegu kose, ali nismo se ograničili na to", rekla je Danielle Lessing, viša potpredsjednica za globalni razvoj proizvoda u SharkNinja. "U sljedećih 12 mjeseci, planiramo iznenaditi kupce s novim proizvodima koje mogu očekivati od Shark Beautyja."

Nadamo se da će ova nova sušila marke uskoro doći i na naše tržište, a više o njima pogledajte ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.