"Iznenađujuće": Apple Vision Pro nije se rasprodao u SAD-u na prvi dan prednarudžbi

Foto: apple.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

APPLE Vision Pro uređaj nije se rasprodao u Americi na prvi dan prednarudžbi unatoč navodno vrlo ograničenoj dostupnosti. Cijena uređaja u SAD-u kreće od 3500 dolara za osnovni model od 256 GB, 3699 dolara za model od 512 GB, a model s 1 TB je 3899 dolara.

Kako piše Notebook Check, iako je osnovna varijanta od 256 GB planula, preostale dvije nisu se rasprodale. YouTuber Aaron Zollo (@zollotech) objavio je na Twitteru da su dan nakon lansiranja obje Vision Pro jedinice većeg kapaciteta još uvijek bile dostupne za kupnju u trgovini.

Međutim, trenutno to više nije slučaj, jer se za sve modele sada prikazuje vrijeme dostave od 5-6 tjedana. Iako je Vision Pro za sada dostupan samo u SAD-u, Apple gradi hype oko njega globalno najavljujući ga kao uvod u "eru prostornog računalstva".

"Previše je nišni"

Mnogi su ispod Aaronove objave na X-u ostavili svoje mišljenje oko ove situacije i zašto se uređaj nije odmah rasprodao. 

"Vision Pro neće biti ni isključivo uspješan koliko mnogi tehnološki entuzijasti žele da vjerujemo. Cijena je previsoka, zapravo ne rješava problem, čudan je i neprivlačan većini potrošačkog tržišta", "Po tim cijenama bit će dosta njih dostupan", "Bože, koje cijene", "Ovo je iznenađujuće s obzirom na hype i potražnju za Apple Vision Pro uređajem. Možda potrošači čekaju recenzije prije nego što donesu odluku o kupnji", "Previše je nišni", "Loš znak?"

Apple je možda imao oko 60.000 do 80.000 uređaja dostupnih za dan lansiranja

Prema analitičaru opskrbnog lanca Applea Ming-Chi Kuou, Apple je možda imao samo između 60.000 do 80.000 Vision Pro uređaja dostupnih za dan lansiranja, a stručnjaci su očekivali da će brzo planuti - unatoč visokoj cijeni. 

Konkurentski AR i VR uređaji nikada nisu pridobili širu popularnost i čini se da bi Apple također mogao imati problema s pridobivanjem na popularnosti unatoč svom brendu i marketinškoj snazi. Posljednja runda medijskih recenzija prije lansiranja ukazala je na zabrinutost oko težine Vision Pro, za koji je otkriveno da teži koliko i 12.9-inčni iPad Pro.

Aplikacije i druga iskustva pri lansiranju također se čine neuvjerljivima jer je Apple razvio samo 15 prostornih aplikacija za uređaj. Interes trećih strana također je nizak s Netflixom, YouTubeom, Spotifyem i drugima koji su otkrili da ne planiraju stvoriti prostorne verzije svojih aplikacija za uređaj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.