iPhone 16 Pro: Sve više kupaca prijavljuje probleme sa zaslonom, evo o čemu je riječ

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NOVI iPhone 16 telefoni već su nekoliko dana u rukama kupaca, a neki od njih sada prijavljuju određene probleme. Naime, korisnici iPhonea, uključujući i korisnike iPhonea 16 Pro, prijavljuju da telefoni povremeno ne reagiraju na dodire na zaslonu.

Nije poznato koliko je ovaj problem široko rasprostranjen, ali neki korisnici primjećuju da njihovi zasloni ne reagiraju na dodire, pomicanja i druge geste, piše Apple Insider. Ovaj problem nije konstantno prisutan, a obično se sam od sebe riješi unutar nekoliko trenutaka.

Većina prijava ovog problema odnosi se na iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max telefone, ali problemi se ne javljaju samo kod novih modela. Po tome neki zaključuju da problemi leže zapravo u novom iOS-u 18.

Sustav za odbijanje slučajnih dodira je preosjetljiv?

Prema 9to5macu, čini se da je sustav za odbijanje slučajnih dodira u iOS-u 18 preosjetljiv. Taj sustav pomaže iPhoneu da razlikuje slučajne dodire od onih namjernih, koji zahtijevaju reakciju.

Nema informacija o tome koliko je korisnika pogođeno, a pojedini korisnici na Redditu prijavljuju da se problem javlja i na određenim iPad uređajima, kao i na modelima iPhone 15 i starijima, uključujući i nove iPhone 16 telefone, konkretno Pro modele. 

Neki korisnici prijavljuju probleme i s novim gumbom za kontrolu kamere na novim iPhone 16 telefonima. Međutim, nije jasno je li to isti problem jer kad se dodirne ekran u blizini, to može privremeno onemogućiti rad tog gumba.

Budući da se čini da problem utječe i na iPade te starije iPhone modele, najvjerojatnije je riječ o softverskom problemu, a ne fizičkom kvaru iPhonea 16 Pro. Sličan problem pogodio je iPhone 12 mini 2020. godine, a ispostavilo se da je bio povezan s maskicama i zaštitama ekrana koje su ometale osjetljivost na dodir.

Apple se još nije očitovao o ovome.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.