Google uklanja aplikacije trećih strana i brojčanike sa svih Fitbit satova u EU

Foto: fitbit.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NA AŽURIRANOJ stranici za podršku Google je objavio planove za ukidanje svih aplikacija trećih strana i brojčanika sata s postojećih Fitbit uređaja dostupnih u EU. Ova promjena će stupiti na snagu negdje u lipnju 2024.

Nakon lipnja 2024., korisnici u EU neće moći preuzimati nove aplikacije ili brojčanike treće strane putem Fitbit App Gallery. Međutim, korisnici će moći nastaviti koristiti one aplikacije i brojčanike treće strane koji se već nalaze na njihovom uređaju.

Tvrtka kaže da je ova odluka donesena nakon "pažljive procjene utjecaja novih regulatornih zahtjeva". Google ne objašnjava na koje regulatorne zahtjeve misli, no vjerojatno je riječ o Zakonu o digitalnim tržištima (DMA), ili možda o nekoj drugoj regulativi koja je nedavno implementirana.

"Nakon pažljive procjene utjecaja novih regulatornih zahtjeva, donijeli smo odluku o uklanjanju aplikacija i satova trećih strana iz galerije aplikacija Fitbit za korisnike u Europskom gospodarskom prostoru u lipnju 2024. Možete nastaviti preuzimati i instalirati treće party aplikacije do tog datuma. Nakon toga ćete imati pristup odabiru Fitbit i Google aplikacija. To neće utjecati na korisnike u drugim zemljama", stoji na njihovoj web-stranici.

Izgleda da ova promjena neće utjecati na Fitbit trackere

Ova promjena će utjecati na Fitbit uređaje Fitbit Sense 2, Fitbit Versa 4, Fitbit Sense, Fitbit Versa 3, Fitbit Versa 2, Fitbit Versa Lite, Fitbit Versa, i Fitbit Ionic. Međutim, neće utjecati na Fitbit trackere, niti će utjecati na Google Pixel Watch ili Pixel Watch 2.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.