Funko uništava velike zalihe pop figurica. Jeftinije ih je baciti nego prodati

Foto: Funko.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

Funko se priprema baciti svoj višak skladišnih zaliha u smeće dok se nosi s teškim vremenima na prezasićenom tržištu.

Tvrtka koja proizvodi Funko Pop! u tolikoj je nevolji da se priprema baciti stotine tisuća svojih figurica inspiriranih pop kulturom u smeće, piše Kotaku.

Funkova su skladišta prepuna figurica ikona, a njihovo bacanje u smeće bit će jeftinije nego pokušaj prodaje. Tijekom razgovora s investitorima izvršni direktor Brian Mariotti rekao je da je novi distributivni centar u Arizoni toliko pun da je tvrtka gubila novac unajmljujući transportne kontejnere za sav višak zaliha.

Funko figurice temeljene na svemu, od Black Panthera do Spider-Mana, popularne su među kolekcionarima i postale su svojevrsni simbol pop kulture. 

Tvrtka se sada suočava s prevelikom ponudom i usporavanjem potražnje. To ju je dovelo u nezgodnu poziciju te su figurice u vrijednosti od otprilike 30 do 36 milijuna dolara ostale u skladištu.

Dugoročno gledano, 99% Funko figurica je bezvrijedno bez obzira na radost koju obožavatelji dobivaju od povremenog kontakta očima s onima koji se nalaze na njihovim policama. A sada će tona njih završiti na odlagalištu u Arizoni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.