Fitbit Charge 6 dobiva fizički gumb, YouTube Music i Google Maps

Foto: fitbit.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

FITBIT priprema veliko lansiranje proizvoda ove godine među kojima će se istaknuti i Charge 6. Ova popularna serija nosivih uređaja prvi put se pojavila 2014. godine, dok je trenutni model star već dvije godine.

Prema pouzdanim informacijama, izgled Chargea 6 gotovo je identičan Chargeu 5, osim što ima dodanu fizičku tipku na lijevom rubu, piše 9to5Google.

Mnogi obožavatelji su izrazili razočaranje što je Charge 5 koristio zaslon osjetljiv na dodir. U suprotnosti s Chargeom 3 i 4, koji su imali fizičke dodirne gumbe, korištenje Chargea 5 značilo je potpunu ovisnost o njegovom AMOLED zaslonu od jednog inča. Kao rezultat toga, određene radnje, kao što je povratak na glavni zaslon iz drugih dijelova korisničkog sučelja, traju duže nego što bi trajale s namjenskim gumbom.

Glavna atrakcija Fitbit Charge 6 je integracija Googleovih aplikacija i usluga

Charge 6 ide u korak s Fitbit Sense 2 i Versa 4 dodajući fizički gumb koji omogućuje brzi povratak na sat iz bilo kojeg dijela korisničkog sučelja, kao i za buđenje zaslona. Inače, zadržava isti elegantni dizajn kao i postojeći Charge 5.

Glavna atrakcija Fitbit Charge 6 je integracija Googleovih aplikacija i usluga. Na primjer, YouTube Music će omogućiti brzo preslušavanje glazbe s vašeg telefona, dok pomoću Google karata možete jednostavno navigirati do sljedeće destinacije bez potrebe za kopanjem po torbi za pametnim telefonom. 

Sučelje pametnog sata nije značajno mijenjano. I dalje ćete morati povući prstom prema dolje da biste pristupili brzim postavkama, dok će povlačenje prsta prema gore omogućiti pregled vaših dnevnih otkucaja srca, sati sna, razine baterije i datuma. Aplikacije će i dalje biti smještene s desne i lijeve strane zaslona.

Charge 5 je izašao u rujnu 2021. godine, u skladu s dvogodišnjim ciklusom izdavanja karakterističnim za druge Fitbit trackere. S obzirom na to da je Fitbit uređaj već dobio odobrenje FCC-a (Federal Communications Commission), možemo očekivati da će lansiranje Charge 6 biti usklađeno s nadolazećom blagdanskom sezonom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.