Evo uz koje će vam proizvode make-up ljeti biti postojan prema preporuci vizažistice

Foto: freepik/Promo/mojaljekarna.hr/artdeco.com/janeiredale.com/dm.hr/cultbeauty.com/essence.eu

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

STIGLO je ljeto, a s njim i visoke temperature. Danas je, doduše, došlo do promjene vremenai zahlađenja u pojedinim krajevima zemlje, ali je već za popodne najavljeno razvedravanje. Volimo ljeto, period u godini koji povezujemo s druženjem, zabavom i godišnjim odmorom, ali ono što ne volimo su (pre)visoke temperature, posebno onda kada se želimo urediti i ostati sređeni do kraja dana bez bojazni da će šminka skliznuti s lica. 

Obratili smo se profesionalnoj vizažistici Andrei Leko, koja nam je dala nekoliko savjeta kako tome doskočiti, odnosno kako učiniti šminku postojanom i na 30+ stupnjeva.

Prvi korak je SPF

"Za dnevne prigode neophodna je dobra pripreme kože, a to ne može bez dobrog SPF-a", naglasila nam je Andrea na početku razgovora. Njezin favorit sa zaštitnim faktorom 50 je La Roche-Posay Anthelios UVMUNE SPF 50+ Invisible fluid. Kaže da na licu ostavlja nemastan osjećaj i da od njega nema bijelih tragova te, ono najbitnije, ima mat finiš. 

La Roche-Posay Anthelios UVMUNE SPF 50+ Invisible fluid, cijena na sniženju je 16 € (120.83 kn)

Puderi u kamenu ili prahu idealan su drugi korak ljeti

Što se tiče podloge, Andrea kaže da se ljeti, posebno kada je velika sparina, znojenje ne može zaustaviti, a kako bi se izbjeglo topljenje i neželjeno razmazivanje podloge, preporučuje pudere u kamenu ili prahu. 

"Za pudere u kamenu biram mineralne pudere Artdeco i Jane Iredale. Artdeco Hydra Mineral Compact Foundation dolazi u tri nijanse, daje umjereno prekrivanje i ujednačava. Jane Iredale je pak najpoznatiji mineralni puder na svijetu zbog odličnih sastojaka, divnog izgleda koji pruža i laganog mat finiša", rekla nam je. 

Artdeco Hydra Mineral Compact Foundation, 22.95 € (172.92 kn)
PurePressed Base Mineral Foundation Refill, 43.13 € (324.96 kn)

"Nešto lakše verzije dolaze u praškastoj verziji, daju umjereniju prekrivnost, a naglasak je na ujednačavanju, matiranju i setiranju kremastih proizvoda koje ćete nanijeti ispod njega, tipa korektor", ispričala je. Povoljnije drogerijske verzije možete pronaći među brendovima Alverde i Aura.

Aurin puder dolazi u četiri nijanse, a radi se o fino mljevenom puderu u prahu koji dozira lijepo pakiranje i prozirna mrežica te sadrži 8 grama proizvoda. Alverde dolazi u pakiranju od 10 grama, što ga čini još povoljnijim, a postoji u 3 nijanse.

Aura Powderful! puder u prahu, 7.15 € (53.87 kn)
A​​​​lverde mineral puder u prahu, 4.45 € (33.53 kn)

"Najpoznatiji mineralni puder u prahu dolazi od brenda Bare Minerals, koji je vodeći među mineralnim proizvodima, te vam uz predivan finiš na licu dolazi u 30 nijansi i sa zaštitnim faktorom 15", izdvojila je još jedan puder idealan za ljeto. 

BareMinerals Original SPF 15 puder, 41.20 € (310.43 kn)

Ništa bez spreja za fiksiranje

Na kraju ističe da je nakon ispravne podloge, kako bi make-up ljeti bio postojan, bitno odabrati i dobar setting sprej, koji će svaki sloj šminke "zaključati" i tako će ona izdržati zahtjevne vremenske uvjete. Izdvojila je svog favorita - sprej za fiksiranje Milani Make It Last Matte. 

Milani Make It Last Matte sprej za fiksiranje, 13.25 € (99.83 kn)

I na kraju, tu su papirići za upijanje viška masnoće

"Za sve koji i dalje vole imati više stvari pod kontrolom sa sebumom, sa sobom mogu ponijeti i blotting papiriće za upijanje viška masnoće s lica", preporučila je na kraju i izdvojila essence papiriće za upijanje sebuma. 

Essence papirići za matiranje, 50 kom., 2.10 € (15.82 kn)
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.