CTO Mete kaže da Quest Pro linija nije nužno mrtva

Screenshot: YouTube

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PROŠLI tjedan, u članku koji je objavio The Information, sugeriralo se da Meta smanjuje proizvodnju Questa Pro s ciljem potpunog ukidanja te high-end linije. Sada je tehnički direktor Mete Andrew Bosworth uzvratio na tu tvrdnju, dok u isto vrijeme nije jasno porekao da bi Quest Pro mogao doista biti posljednji u svojoj liniji.

"Moram ovo objašnjavati svake godine", započeo je Bosworth u sada istekloj objavi na Instagram Storyju, koju je uhvatio Road to VR portal. "Nema Quest Pro 2 uređaja dok ne odlučimo da postoje. Ono što mislim pod tim je da postoji mnogo prototipova - mnogo njih - svi su u razvoju paralelno. Za neke od njih kažemo 'to nije ono pravo' i ugasimo ih. Za neke od njih kažemo 'to je ono pravo' i zavrtimo ih. Ono što trebate shvatiti je da, dok ne izađe kroz vrata, ne dobiva ime."

"Možda postoji, a možda ne"

Nadalje je nastavio da možda postoji Quest Pro 2, a možda ne postoji. "Neću vam zapravo reći, ali reći ću da ne vjerujete svemu što pročitate o onome što je zaustavljeno ili započeto. Puno puta to dolazi od nekoga tko je nezadovoljan što je njegov određeni projekt prekinut, dok postoje drugi projekti koji nisu prekinuti", zaključio je svoju objavu. 

Ova objava nije baš izričita potvrda da stiže novi Quest Pro uređaj, ali ostavlja tračak nade, valjda. No stvari već neko vrijeme ne izgledaju sjajno za Metin vrhunski uređaj kojem su srezali cijenu nakon samo 129 dana. 

No možda im Appleov Vision Pro da određeni vjetar u leđa. Naime, naspram njegove cijene od 3500 dolara, Quest Pro djeluje povoljno. Isto tako, ako Apple digne buku oko mješovite stvarnosti, onda bi Meta mogla biti ta koja će profitirati jer bi se potrošači mogli okrenuti Questu Pro kao povoljnijoj opciji. Možda i zato sam Bosworth ne želi ništa trenutno odbaciti, ali ni potvrditi, već čeka razvoj situacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.