Čovjek u UK-u tvrdi da je naručio MacBook preko Amazona, a dobio vrećicu riže

Ilustracija: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

POZNATO je da se prilikom online kupnje mogu dogoditi određene zabune poput slanja pogrešnih proizvoda kupcima ili korištenih, oštećenih i sl. Upravo se jedna od tih situacija navodno dogodila ovom tiktokeru koji tvrdi da je putem Amazona u Velikoj Britaniji naručio MacBook, a dobio vrećicu riže. Video u kojem objašnjava što se dogodilo postao je viralan i ima preko milijun pregleda.   

U videu tiktoker tvrdi da je naručio MacBook Air preko Amazona za 1123.99 funti, ali mu on nije stigao već je umjesto toga u paketu dobio vrećicu riže koja košta 9.99 funti. U TikTok videu priložio je i email koji mu je navodno poslala korisnička služba Amazon UK i koja ga je uputila da pošalje slike riže koju je primio, uključujući i podatke o kupcu.

@_asadd Whats goin on here 😂 #amazon #applemacbook #rice #delivery #stolendelivery ♬ Now Look at This - Dramatello

Nije poznato je li tiktokeri dobio povrat novca za MacBook niti na koji način je ova situacija razriješena. 

U komentarima su se javili drugi sa sličnim iskustvom

Prema pisanju daily dota postoji nekoliko razloga zašto je tiktoker možda primio ovaj paket. Kažu da se mogla dogoditi jednostavna zabuna prodavatelja ili centra za dostavu.

Dodaju da je mogao biti dio "brushing scheme" (četkanje) u kojoj prevaranti pronađu osobne podatke potrošača i pošalju mu robu koju nije naručio. Prevarant zatim piše recenzije u ime primatelja s ciljem lažnog podizanja ocjene ili ugleda tvrtke. Alternativno, prodavač je mogao jednostavno poslati tiktokeru krivi predmet da bi ga prevario.

Ispod videa nanizali su se razni komentari, od onih koji su pisali tiktokeru da je sam stavio tu vrećicu riže u paket te mu ne vjeruju da je ova situacija istinita do drugih koji tvrde da im se dogodilo slično.

"Naručio sam iPhone, a dobio Pennywise figuricu", "Upravo mi se to dogodilo, dobila sam bočicu vitamina za trudnoću umjesto MacBook Air M2", "Isto mi se dogodilo, naručio sam AirPodse, ali u paketu je bio samo kabel", "Moja sestra je naručila iPad, a dobila je termofor i cjedilo za čaj", neki su od komentara osoba kojima se dogodila slična stvar prilikom kupnje na Amazonu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.