Apple Vision Pro u prodaji od 2. veljače u SAD-u. Evo kada bi trebao stići u Europu

Foto: apple.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

APPLEOV novi AR/VR uređaj oko kojeg se digla prašina prošle godine - Vision Pro - napokon će se naći u prodaji, i to prvo u SAD-u 2. veljače. Svi zainteresirani moći će ga kupiti u američkim Appleovim trgovinama i na američkoj web stranici po cijeni od 3500 dolara za uređaj s 256 GB pohrane. Prednarudžbe uređaja će u Americi početi 19.1.

>> Ovo je top pet Appleovih proizvoda koji stižu u 2024.

"Došlo je doba prostornog računalstva", rekao je izvršni direktor Tim Cook. "Apple Vision Pro je najnapredniji uređaj za potrošačku elektroniku ikada stvoren. Njegovo revolucionarno i čarobno korisničko sučelje redefinirat će način na koji se povezujemo, stvaramo i istražujemo."

Predstavljen u lipnju 2023. 

Vision Pro je predstavljen na 2023 Worldwide Developers konferenciji prošlog lipnja. Radeći na novom visionOS-u, uređaj poput skijaških naočala nudi impresivno sučelje, kojim se u potpunosti upravlja rukama, očima i glasom korisnika.

U svojoj najavi Apple kaže da će Vision Pro nuditi više od milijun kompatibilnih aplikacija za iOS i iPadOS. Vision Pro također ima Appleov M2 čip, kao i novi R1 čip. Uređaj ima 256 GB prostora za pohranu, prostorni zvuk i micro-OLED tehnologiju za pakiranje 23 milijuna piksela u dva zaslona.

A što je s Europom?

Ako ste se pitali kada bi uređaj mogao stići u prodaju u Europi, čini se da ćemo se načekati. Naime prema Mediumu, očekuje se da će Vision Pro stići u Europu tek početkom 2025., a Francuska i Njemačka će vjerojatno biti među prvim primateljima.

Ovo kašnjenje pripisuje se složenoj tehnologiji uređaja, potrebi prilagodbe visionOS-a raznim europskim jezicima i zamršenostima snalaženja na raznolikom europskom tržištu​​. UK i Kanada bi ga trebali dobiti ranije, krajem 2024. godine. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.