Apple novim iPad Pro uređajima želi ponovno pokrenuti slabu prodaju tableta

Foto: Shutterstock (na fotki nije iPad Pro o kojem je riječ u tekstu već stariji model)

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

VEĆ je poznato da Apple planira veliko ažuriranje iPad Pro uređaja za sljedeću godinu, a sada novo Bloombergovo izvješće dodatno otkriva što se sve može očekivati, uključujući i nešto veće zaslone koji koriste OLED i obnovljeni Magic Keyboard. Isto tako, Bloombergov Mark Gurman kaže da Apple ima za cilj prodrmati tržište tableta, koje je već neko vrijeme u zastoju. 

U posljednjem izdanju svog biltena Power On, Mark Gurman izvještava da će novi modeli iPada Pro biti "prvo veliko ažuriranje proizvoda od 2018." Kako objašnjava, iPad Pro je doživio niz manjih promjena otkako je te godine uveden dizajn kakav poznajemo, ali sveobuhvatni proizvod je ostao isti, prenosi 9to5Mac. 

Nešto veći zaslon i OLED tehnologija

Prema Gurmanu, nova linija iPada Pro sastojat će se od dva modela, jednog s 11-inčnim zaslonom i jednog s 13-inčnim zaslonom. "To je slično postojećoj liniji, ali veći model trenutno ima 12.9 inča", kaže. Ti zasloni će također prijeći na OLED tehnologiju zaslona.

Trenutno iPad Pro od 12.9 inča koristi mini-LED za svoj zaslon, dok model od 11 inča koristi stariju tehnologiju LED pozadinskog osvjetljenja. Gurman kaže da to znači da će novi iPad Pro modeli nuditi zaslone koji su "oštriji i svjetliji te točnije reproduciraju boje".

Novi iPad Pro modeli također će imati M3 čipove iznutra. Uređaji koje Apple trenutno testira koriste identifikatore modela J717, J718, J720 i J721. Očekuje se da će čip M3 debitirati kasnije ove godine u novim Mac ažuriranjima, ali ova obnova iPada Pro ne očekuje se prije sljedeće godine.

Novi Magic Keyboard 

Novi Magic Keyboard također je u izradi, doznaje se. Magic Keyboard debitirao je za iPad 2020. i od tada je ostao isti. Donosi namjensku tipkovnicu i trackpad na iPad Pro s konzolnim mehanizmom koji omogućuje samom iPadu da "lebdi" iznad tipkovnice.

Gurman izvješćuje da će "obnovljeni Magic Keyboard" učiniti da iPad Pro "izgleda još više kao prijenosno računalo od trenutne postave." Jedna od promjena će navodno biti veći trackpad.

Trenutačni trackpad Magic Keyboarda relativno je malen u odnosu na trackpade koje Apple koristi u MacBooku. Ovo je povezano s Gurmanovom tvrdnjom da će obnovljeni iPad Pro od 12.9 inča imati malo veći zaslon.

To se može postići na dva različita načina. Apple bi mogao smanjiti veličinu okvira koji okružuju zaslon i zadržati ili čak smanjiti ukupnu veličinu uređaja. Što se tiče datuma izlaska, Bloomberg kaže da se novi iPad Pro modeli neće pojaviti do "proljeća ili ranog ljeta" sljedeće godine i da se do tada ne planiraju ažuriranja uređaja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.