Apple će navodno proizvoditi pametne prstenove

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NEDAVNO smo svjedočili predstavljanju Apple Visiona Pro, koji je drugi nosivi uređaj u paleti proizvoda kompanije Apple. No, čini se da bismo uskoro mogli dočekati i dolazak Apple pametnog prstena.

Ova ideja nije sasvim nova. Već se nagađalo o tome i prije, uz mnogo različitih patenata i glasina koje su ukazivale na namjeru brenda da se proširi i na ovaj segment.

Tvrtka sa sjedištem u Cupertinu podnijela je patent za pametni prsten Uredu za patente i trgovinu Sjedinjenih Država (USPTO), izvijestio je Apple Insider.

U ovom konkretnom patentu, Apple istražuje mehanizme pomoću kojih prsten djeluje kao uređaj za obavijesti i kao mehanizam za unos, a ne kao "pametni prsten" u konvencionalnom smislu. Ovaj patent prstena predlaže fiksni središnji prsten i rotirajući vanjski prsten.

Patenti nisu garancija da će uređaj ikada biti javno dostupan

Ovaj patent također opisuje prsten koji bi mogao "primati obavijesti s pametnog telefona i generirati vibracijsko upozorenje". Nadalje, prsten je osmišljen za slanje ulaznih podataka drugim pratećim nosivim uređajima poput pametnih satova, uređaja za praćenje zdravlja, slušalica i drugih sličnih uređaja.

Kao što znamo, patenti nisu garancija da će uređaj ikada biti javno dostupan. Veliki brendovi poput Applea registriraju razne tehnologije, neke će se ostvariti, dok druge možda neće nikad ugledati svjetlo dana.

Ipak, vrijedno je istaknuti da Apple već godinama kontinuirano patentira ovaj koncept. To još uvijek nije jamstvo, ali predstavlja pozitivan znak jer ne bi posvetili toliko vremena nečemu ako se barem ne nadaju da će to eventualno nekada objaviti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.