Američki trgovac krenuo s naplaćivanjem samoposlužnih blagajni

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KUPCI američkog lanca Walmart nedavno su primijetili kako su lokalne trgovine prilagodile dostupnost samoposlužnih blagajni. Naime, ograničili su ih na kupce koji su pretplaćeni na Walmart+ i Spark usluge, a ostale se kupce potiče da koriste blagajne na kojima radi osoblje trgovine.

Suočili se s problemom krađa

Jedna od kupaca trgovine na svojem je TikToku (@educationincrime) rekao da se od kupaca u biti traži da plate za korištenje samoposlužne blagajne: "Ako ste mislili da ne možete još više mrziti odlaske u Walmart: iznenađenje, imam vam nešto za reći. Sada morate platiti da biste radili za Walmart."

Pretplata na Walmart+ košta 12.95 američkih dolara: "Radije ću sve kupovati na Amazonu. I tako je puno jeftinije, a sve mi dostave. Walmart, ne igrajte se s nama, u redu? Pakirali smo svoje stvari besplatno, a sad želite da vam platimo za to? Nema šanse."

@educationincrime #greenscreen Walmart Self check-out ##fyp##foryourpage ♬ original sound - 🤎EIC🤎

"Na samoposlužnim blagajnama bismo trebali dobiti popust jer radimo posao blagajnika", "Stajat ću u redu cijeli tjedan da dođem do blagajnika", "Čak nas ne zovu ni na božićnu zabavu", "Onda neka imaju blagajnike na raspolaganju", neki su od komentara na video.

Razlog ove odluke Walmarta navodno su slučajevi krađe prilikom korištenja samoposlužnih blagajni, što je glasnogovornica lanca Kelsey Bohl potvrdila za Today.

"S vremena na vrijeme, naše trgovine moraju prilagoditi korištenje blagajni s osobljem i samoposlužnih blagajni", dodala je. "Kako broj kupaca i broj zaposlenika raste, trgovine otvaraju samoposlužne blagajne kako bi upravljale povećanim protokom kupaca. Ovaj proces nije nov."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.