Žene koje imaju bliski odnos s majkom, duže čekaju prvi seks

Foto: Screenshot Youtube

PUNO faktora utječe na dob kada se žene odlučuju izgubiti djevičanstvo.

No, za ovaj vrlo vjerojatno niste znali, a ima veze s našim majkama, odnosno činjenicom koliko imamo blizak odnos s njom.
 
To je otkrilo jedno novo nizozemsko istraživanje, koje je došlo do rezultata kako djevojke, koje imaju blizak odnos s majkom, čekaju duže na prvi seks, nego one koje nemaju tako prisan odnos. S druge strane, odnos s očevima, nije imao dokazani učinak na tu odluku.
 
U istraživanju je sudjelovalo 2,931 žena i muškaraca, koji su odgovarali na pitanja o svom seksualnom životu i navikama te odnosima s roditeljima, kada su imali 12, a zatim 16. Tako je utvrđeno kako je za djevojke koje su prijavile veliku bliskost s majkama, bilo čak 44 posto manja vjerojatnost da će se upustiti u seksualne odnose u toj dobi.
 
S druge strane, bliskost s ocem nije imala prevelikog utjecaja na tu odluku kod žena. Kada su u pitanju muškarci, na njihovu odluku o početku seksualnih avantura, nije utjecao niti odnos s majkom, niti onaj s ocem. Od ukupnog broja ispitanika, njih 233 otkrilo je kako je prvi seks doživjelo u dobi od 12. do 15. godine, od čega je 156 bilo muškaraca, a samo 77 žena.
 
Kako ističu znanstvenici, majke imaju ulogu primarnih pružatelja seksualne edukacije u obitelji, odnosno one su te koje češće razgovaraju s kćerima o seksu, nego sa sinovima, što objašnjava pozadinu ovakvih rezultata.
 
To također ne znači kako djevojčice neće imati spolni odnos zbog bliskog odnosa s majkom ili ako se seksaju, da nemaju dobar odnos.
 
 
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.